Social

# bolnavi coronavirus #colentina #spital #matei bals

Spitalul Colentina, PRIMUL spital care va trata doar bolnavii cu coronavirus

Spitalul Colentina din Bucuresti devine primul spital generalist transformat in spital de boli infectioase, a declarat Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, pentru HotNews.ro.

Astfel, toti pacientii internati la Spitalul Colentina sunt externati, iar cei care mai necesita o perioada de internare sunt directionati catre alte spitale.

Spitalul Colentina, suport pentru spitalul "Matei Bals"

Spitalul Colentina va funcțtiona ca back-up pentru Institutul de Boli Infectioase Matei Bals, cele doua unitari medicale situandu-se foarte aproape una de cealalta. Mai intai pentru tratarea pacientilor cu coronavirus va fi folosit Institutul Matei Bals, iar dupa ce acesta va fi ocupat la capacitate maxima, alti pacienti infectati cu coronavirus vor fi directionati catre Spitalul Colentina.


"Decizia de a deveni Spitalul Clinic Colentina ca un spital de suport pentru Institutul Matei Bals a fost luata impreuna cu prof. Streinu Cercel si cu managerul spitalului Colentina si, de asemenea, impreuna cu primarul Capitalei si Directia de Asistenta Medicala a Bucurestiului. Spitalul are aproape toate specializarile si se gaseste in incinta Institutului Matei Bals.
Colentina e un spital pavilionat care permite izolari pe pavilioane, ceea ce permite controlul mai eficient al unei eventuale infectii. Am considerat ca e cel mai potrivit si am luat aceasta decizie," a explicat Horatiu Moldovan.

In Romania sunt 168 de persoane infectate cu coronavirus, 3.078 sunt in carantina, iar 14.845 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea