Social

#spitale #anestezie #antibiotice #achizitii #paracetamol #mediamente

Spitalele, aprovizionate exclusiv prin intermediul Ministerului Sanatatii

Ministerul Sanatatii a facut public proiectul de ordin pentru aprobarea listei de medicamente, materiale sanitare, echipamente sau servicii pentru care se vor organiza licitatii la nivel national. Dupa intrarea in vigoare a acestui ordin, spitalele publice nu vor mai putea achizitiona aceste servicii.

Din semestrul al doilea al acestui an, spitalele publice nu vor mai putea organiza licitatii pentru servicii, medicamente, echipamente de protectie, combustibili si lubrifianti pentru parcul auto. Toate aceste necesitati vor fi asigurate doar de minister.

Decizia ministerului vine pentru a reduce problemele de aprovizionare a spitalelor, dar si frauda de la licitatiile trucate.

Astfel, pe lista echipamentelor pe care spitalele publice nu au voie sa le achizitioneze se numara cele de diagnostic, de tratament prin radiatii, anestezie, terapie intensiva, boli cardiovasculare, endoscopie si transport spitalicesc.

De asemenea, spitalele publice nu mai au voie sa achizitioneze antibiotice, medicamente oncologice, pentru bolile cardiovasculare, pentru afectiunile pulmonare, anemii, gastrita si alergii. Pe lista medicamentelor se numara si pana si paracetamolul si aspirina.

Sursa foto: marie-cristine.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea