Social

#medicamente #faliment #spital

Spitalele pot intra in faliment in noiembrie

Criza economica se resimte si in sanatate . Dupa ce autoritatile au spus ca in acest domeniu este nevoie de o rectificare bugetara , pentru ca din octombrie nu mai sunt bani in sistem, sefii spitalelor lanseaza un semnal de alarma. Ei spun ca din noiembrie pacientii vor trebui sa isi plateasca medicamentele si investigatiile, dar si produsele de igiena din spitale.

Managerii spitalelor din Capitala avertizeaza ca, in cel mult o luna, se epuizeaza stocurile de medicamente si de materiale sanitare. Acelasi strigat de ajutor vine si din partea conducatorilor de unitati medicale si laboratoare de analize medicale din tara.

Ei spun ca banii, medicamentele si materialele sanitare vor rezista numai pana la inceputul lunii noiembrie. “Cu medicamente mai suntem aprovizionati si luna aceasta, dar stam prost cu materialele sanitare si cu produsele pentru curatenie”, a explicat Mircea Penescu , directorul Spitalului “Carol Davila”, din Bucuresti.

Potrivit Evenimentul Zilei, la Spitalul judetean din Constanta, aparatul RMN va mai functiona doua zile, iar solutii perfuzabile se vor mai gasi doar pana la sfarsitul saptamanii. Pentru a incerca deblocarea situatiei, directorul spitalului a propus solutia inchirierii salilor de operatii, pentru care asteapta acum acordul ministerului.

Saptamana trecuta, medicii si sefii laboratoarelor de analize din tara avertizau asupra faptului ca din octombrie, pacientii ar putea fi obligati sa isi plateasca toate analizele pentru ca nu mai exista bani la bugetele Caselor de Sanatate.

Autoritatile precizeaza faptul ca datoriile spitalelor se ridica la peste 130 de milioane de euro, din care 50 de milioane numai pentru medicamente.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea