Social

#spital #aparatura #echipamente #sanatate #nicolaescu

Spitalele din Romania vor fi dotate cu aparatura medicala in valoare de de 7.9 milioane de euro

Ministerul Sanatatii va cheltui in aceste an 7,9 milioane de euro pentru dotarea cu aparatura medicala a camerelor de garda din 200 de spitale municipale si orasenesti.

Anuntul a fost facut astazi de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu in cadrul unei videoconferinte cu prefectii. El a mai precizat ca spitalele incluse in acest proiect vor avea aparate noi pana la sfarsitul acestui an.

"Banii necesari pentru acest proiect provin din economiile facute de minister in prima etapa a acestui program. Aceste economii reprezinta 17 de milioane de euro", a declarat ministrul Eugen Nicolaescu.

Din banii economisiti pana acum, ministerul a alocat deja 1,6 milioane pentru proiecte de telemedicina si 7,9 milioane pentru dotarea cu echipamente medicale a camerelor de garda din spitalele mici.

"Astazi s-au deschis ofertele pentru achizitionarea aparaturii pentru spitale. Sper sa finalizam dotarea acestora pana la sfarsitul acestui an" , a mai precizat ministrul Sanatatii.

Restul economiilor, reprezentand 7,5 milioane de euro vor fi cheltuite pe alte proiecte, pe care ministerul nu le-a facut inca publice.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea