Social

#spital #test septic #romania

Spitalele din Romania te supun riscului infectiilor cu bacterii mortale

Unitatile sanitare din nu au fondurile necesare pentru a asigura pacientilor un mediu steril, in care sa fie feriti de infectiile cu bacterii rezistente la antibiotice.

Cazul Ameliei Antoniu, solista a Operetei Nationale, care a ajuns in coma din cauza unei infectii contractate in spital, a dus la dezvaluiri socante! Atat Medicilor cat si Ministerul Sanatatii recunosc ca normele de igiena nu sunt respectate in unele spitale.

Vasile Astarastoae , presedintele Colegiului Medicilor din Romania sustine ca doar 15 - 20 dintre cele 450 de spitale s-ar putea din punct de vedere sanitar, daca procesul s-ar face conform normelor europene.

Consilierul ministrului Sanatatii, Molnar Geza, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, da si un procent este insa mai optimist. Potrivit lui Geza, maxim 80% dintre spitale ar trece testul septic, daca se mai la punct cu respectarea normelor legale.

"Oricate masuri de preventie ai lua si oricat de bune conditiile septice, niciun spital din lume nu este ferit de infectiile nosocomiale. (...) La noi, insa, aceste infectii nu se raporteaza, fiindca medicii se tem de sanctiuni, spitalul se teme de pierderea finantarii din pricina scandalului mediatic ce s-ar genera. In strainatate, dimpotriva asemenea incidente sunt abordate firesc, spitalul respectiv primind suplimentara pentru imbunatatirea planului de actiune impotriva infectiilor nosocomiale", a declarat Anastasoaie pentru Gandul. 

"Nu cred ca in 2010 mai poti sa accepti astfel de lucruri, ca sa te duci pentru interventii minore si sa ajungi cu infectii. Cred ca este un lucru care ne face de rusine in general si masurile or sa fie cat se poate de drastice cand se va sti ce si cum", a comentat Radu Berceanu, Ministrul Transporturilor, incidentele de la Spitalul CFR2 .

 

Citeste si

Amelia Antoniu, solista a Operetei Nationale, in coma din cauza unei infectii contractate in spital

Familia lui Toni Tecuceanu a dat in judecata Institutul Matei Bals

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea