Social

#spitale #bani spitale #tratare bolnavi

Spitalele care trateaza bolnavii in stare grava vor primi mai multi bani

Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar au hotarat ca spitalele mari, unde se trateaza bolnavi in stare grava, sa primeasca mai multi bani.

Astfel, spitalele mari, unde ajung pacienti transferati de la alte unitati sau din provincie, care nu dispun de aparatura si personal, vor primi mai multi bani din 2013.

In capitala, de exemplu, sunt cateva spitale care primesc pacienti in stare critica din toata tara. Este cazul spitalului Fundeni, unde opt din zece pacienti nu sunt din Bucuresti. La un volum mare de pacienti cu boli grave, costurile cresc peste bugetul spitalului, iar sumele sunt recuperate greu de la Casa de Sanatate.

"Sunt cateva spitale, cum ar fi Fundeni, Floreasca, Regional Targu Mures, Iasi, Timisoara, care au multe cazuri de bolnavi critici, in stare foarte grava. Acestea fac cheltuieli in plus pentru tratarea celor in stare foarte grava. Cheltuielile nu sunt in totalitate acoperite. De aceea, incercam sa gasim un model de finantare care sa poata sa acopere si cazurile complexe, care cheltuiesc un procent mai mare din fondurile spitalului", a declarat subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea