Social

#spitale copii internati #discriminare tati

Spitale romanesti, amendate pentru discriminarea tatilor

Alianta antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA) a avut castig de cauza in dosarele instrumentate de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ca urmare a plangerilor formulate de organizatie impotriva spitalelor bucurestene " Grigore Alexandrescu " si " Victor Gomoiu ".

asociatia TATA a reclamat faptul ca spitalele discriminau tatii, deoarece le permiteau doar mamelor a-si insoti copiii bolnavi internati, a anuntat marti presedintele aliantei, Bogdan Draghici, citat de Agerpres. "Prin Hotararea nr. 649/2008, Colegiul director al CNCD a decis ca interdictia de a se interna in calitate de insotitor o alta persoana in afara mamei reprezinta discriminare si ca se impune sanctionarea cu 600 de lei a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', prin Ulmeanu Coriolan, director", a declarat presedintele TATA.

Totodata, el a spus ca Hotararea nr. 631/2008 a CNCD recomanda Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Dr. Victor Gomoiu" Bucuresti sa depuna toate diligentele pentru a inlatura elementele discriminatorii, astfel incat parintii sa-si poata exercita dreptul asupra minorilor in conditii de egalitate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea