Social

#spiru haret #proces #licenta

"Spiru Haret" nu mai poate organiza examen de licenta trei ani

Absolventii " Spiru Haret " raman cu diplomele, dar studentii vor fi nevoiti sa dea examenul de licenta la o alta universitate acreditata. Ministerul Educatiei pedepseste insa USH cu desfiintarea centrelor teritoriale si cu suspendarea dreptului de a organiza examenul de licenta timp de trei ani.

Ecaterina Andronescu a propus ca studentii USH, printre care 56.000 de absolventi numai in 2009, sa dea examenul de licenta in universitati cu specialitatile acreditate. Suspendarea drepturilor USH va dura trei ani, timp in care institutia va fi monitorizata de minister.

Universitatea "Spiru Haret" sustine in continuarea ca toate formele de invatamant sunt legale. Daca pe site-ul MECI (www. edu .ro), studentii pot gasi listele cu specialitatile acreditate, site-ul universitatii sustine ca toate formele de invatamant acreditate (zi, ID, FR) sunt acreditate.

In cazul in care USH nu se va conforma cererilor Ministerului Educatiei, institutia ar putea in lichidare.

MECI si USH se infrunta la tribunal

Procesul in care reprezentantii USH au cerut suspendarea Hotararii de Guvern cu privire la specializarile acre ditate/autorizate pentru admiterea 2009 continua. Daca legitimitatea rectorului aurelian bondrea este dovedita, procesul s-ar putea amana din nou.

"Procesul pe fond, insa, va fi marea batalie. Daca va incepe in septembrie, poate dura cel putin sase luni si poate ajunge la tergiversari de pana la un an, luand in considerare incarcatura mare de dosare aflate pe rolul instantelor din toata tara", a explicat, pentru EVZ, judecatorul Cristi Danilet, reprezentantul asociatiei SoJust.

 

Citeste si 

"Spiru Haret" ramane fara invatamant la distanta

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea