Social

#universitatea spiru haret #universitate #lege #specializare #acreditare

"Spiru Haret" mai castiga o lupta

Universitatea " Spiru Haret " a castigat la Curtea de Apel Bucuresti suspendarea hotararea de guvern prin care erau specificate specializarile acreditate si autorizate pentru care se poate organiza admitere.

Hotararea de guvern va ramane suspendata pana la solutionarea pe fond a cererii de anulare, adica 19 ianuarie 2010.

Reprezentantii USH au cerut anularea HG 749/2009, motivand ca actul normativ interzice universitatii organizarea admiterii, apoi au completat actiunea cererand si suspendarea HG 943/2009. Aceasta includea institutia de invatamant pe lista universitatilor care pot organiza examen de admitere numai pentru specialitatile acreditate si autorizate.

Reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) sustin ca hotararea Curtii de Apel nu este o victorie pentru universitate .

"Hotararea ramane suspendata pana la sentinta definitiva in procesul pe care il avem. Nu e vorba despre vreun castig, Inalta Curte inca nu s-a pronuntat", a explicat pentru Evenimentul Zilei Gabriel Ispas, seful Departamentului juridic al MECI.

HG 749/2009 cuprinde lista facultatilor din Romania acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, dar nu include Universitatea Spiru Haret . Institutia a castigat in instanta si anularea prevederilor a doua HG anterioare de acest tip, respectiv 676/2007 si 635/2008, care ii confereau statut de universitate acreditata, conform Realitatea.net.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea