Social

#spiru haret #universitate #diplome #ue

"Spiru" ar putea scoate diplomele romanesti din UE

In timp ce autoritatile cauta solutii pentru problema diplomelor emise ilegal de Universitatea Spiru Haret , uniunile nationale studentesti avertizeaza ca tergiversarea ar putea duce la discreditarea tuturor diplomelor universitare din Romania.

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania si Uniunea Studentilor din Romania au inaintat o scrisoare deshisa in care solicita presedintelui Romaniei, Guvernului, MECI, Parlamentului Romaniei si celui European intrarea USH in legalitate prin anularea diplomelor obtinute ilegal. "Nu vrem sa fim asimilati unui invatamant de proasta calitate. Vrem sa fim mandri ca studiem in Romania", scriu studentii.

Ministrul Ecaterina Andronescu nu a renuntat la demersurile impotriva abuzurilor USH, in ciuda presiunilor din partid. Solutia pentru cei 100.000 de licentiati care risca sa ramana fara diplome nu a fost gasita inca, dar amanarea situatiei duce la agravarea ei.

"Fara intrarea in legalitate a acelei universitati, riscam ca toate diplomele din Romania sa fie privite ca fiind neserioase. Intr-un scenariu pe care nici nu vreau sa il gandesc, da, Romania risca chiar sa nu ii mai fie recunoscute diplomele universitare. Este o procedura de mai lunga durata, dar nu imposibila. Intrarea in legalitate este absolut cruciala", a declarat pentru Romania Libera prof. univ. Mircea Miclea , fost ministru al Educatiei, presedintele Comisiei de Invatamant de la Presedintia Romaniei.

 

Citeste si 

Spiru Haret a dat in judecata Guvernul

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea