Social

Spionul matusii Tamara, amenintat de raketi

Amenintarea a survenit in ziua aparitiei articolului Vecina Codin, spionul matusii Tamara in 2. Un anonim a sunat ieri, la ora 13.40, acasa la sotii Codin, amenintindu-i, intr-o romana stricata, cu accent rusesc, ca o sa arunce casa in aer pentru ca au vorbit. Unul dintre reporterii care au semnat articolul de ieri a primit, in plina noapte, un telefon anonim cu injurii. Unii dintre vecinii casei din Christian Tell nr. 15, care a apartinut matusii sotiei lui Adrian Nastase, au depus deja marturie la DNA.

Ieri dupa-amiaza, la ora 13.40, un barbat care vorbea romaneste stricat, cu accent rusesc, a sunat acasa la familia Codin. Cel care s-a intimplat sa raspunda a fost sotul Mariei Codin. L-a injurat ca la usa cortului, dupa care a zis ca o sa ne arunce casa in aer, ca ce am cautat eu sa vorbesc!, povesteste agitata Maria Codin. Daca am tacea cu totii, ce s-ar intimpla cu tara asta? Am spus 0, se tine tare pe pozitii pensionara.

Amenintarea cu moartea a survenit chiar in ziua in care 2 o prezenta in articolul Vecina Codin, spionul matusii Tamara pe Maria Codin, descriind cu lux de amanunte cum a ajuns la concluzia ca imobilul din Christian Tell nr. 15 apartine de fapt familiei Nastase. In noaptea in care articolul fusese deja postat pe Internet, inainte de aparitia editiei tiparite pe tarabe, si unul dintre reporterii nostri care au semnat articolul a fost injurat, la 3 fara un sfert dimineata, prin intermediul unui apel anonim.

Maria Codin povestea cum a aflat de la muncitorii care se ocupau cu renovarea imobilului de la nr. 15 ca lucrau cu rindul si la casa din Christian Tell, si la cea din Zambaccian . I-a vazut, de asemenea, pe Adrian si Dana Nastase vizitind, timp de citeva ore, casa chiar in seara in care a fost perfectata vinzarea, desi, la putin timp dupa aceea, a aflat ca Paul Opris, fostul patron al Tele 7abc, era cumparatorul in acte. Maria Codin a reusit chiar sa faca rost de la muncitori de o dovada palpabila ca renovarea casei din Christian Tell se facea pentru familia Nastase: o scindura de la cutiile in care fusese transportata marmura pe care scria Comanda Nastase, ajunsa acum proba la DNA.

Felul in care vecina Codin a facut de dupa perdea lumina in cazul Christian Tell a dat nastere pe forumul ziarului 2 unei dezbateri dintre cele mai taioase. Daca unii i-au laudat nasul de politist, spiritul civic si curajul, altii se aratau gata sa o ia cu pietre la goana, numind-o securista, cata si mahalagioaica, care trage cu retina si timpanul pentru servicii.

Alt martor amenintat

Procurorul-sef al DNA, Daniel Morar , i-a informat saptamina trecuta pe membrii CSM ca o persoana audiata in Zambaccian a fost stropita cu motorina si amenintata din cauza declaratiilor date. Seful DNA nu a vrut, insa, sa divulge identitatea celui amenintat. Se pare ca aceasta se afla deja in programul de protectie a martorilor. (C.H.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea