Social

Spionii militari, prinsi intre palate

Basescu si Tariceanu par sa fi ajuns la un compromis in ceea ce priveste numirea sefului serviciului de informatii din cadrul Armatei. Cel putin asa rezulta din declaratiile ministrului Apararii.

Desi initial fiecare revendica pentru sine aceasta putere, in final, Basescu si Tariceanu au cazut de acord ca numirea sefului DGA sa o faca amindoi, prin consens. Teodor Atanasiu , ministrul apararii Nationale ( foto ), a precizat ieri, la B1 TV, ca la recenta sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii s-a luat decizia ca seful Directiei Generale a Armatei sa fie numit de ministrul Apararii cu avizul CSAT. Chiar in ultima sedinta a CSAT-ului, luni, am adoptat hotarirea pentru Legea de organizare si functionare a armatei si a Ministerului Apararii Nationale. Joi, in cadrul sedintei de guvern, o sa fie dezbatuta aceasta decizie a CSAT si, daca va avea votul Guvernului, va pleca spre Parlamentul Romaniei. Acolo scrie ca seful DGA nu va fi numit nici de presedinte, nici de primul-ministru, ci va fi numit de catre ministrul Apararii Nationale si va trebui sa aiba acordul CSAT-ului, a recunoscut ministrul Atanasiu. Ministrul Apararii a explicat ca a facut aceasta propunere in CSAT deoarece asa se intimpla si in celelalte state membre NATO.

Intre Basescu si Tariceanu a existat o controversa privind numirea sefului Serviciului de informatii al Armatei. Fiecare revendica pentru sine aceasta putere. Cei doi au ajuns insa in CSAT la un compromis. Tariceanu, prin intermediul ministrului sau liberal, il va numi pe seful DGA, dar va trebui sa aiba in final si acordul lui Basescu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea