Social

#pensionari #bucuresti #sorin oprescu #raport #primarie #cluj

"Spionii de cartier" ai lui Oprescu au ajuns la Cluj

Primaria Cluj a preluat modelul lui Sorin Oprescu de "spioni de cartier", care vor raporta primariei tot ce vad in neregula in oras.

Programul de voluntariat al autoritatilor locale din Cluj a inregistrat primii 12 membri. Ei vor reclama la primarie parcarile ilegale, murdarirea carosabilului, situatia gastilor de cartier sau nerespectarea unor norme impuse de lege.

Majoritatea celor inscrisi sunt pensionari si vor fi instruiti de autoritati in ceea ce priveste legislatia si neregulile pe care trebuie sa le raporteze primariei.

"Este un ghid pe care li-l vom inmana, acum se lucreaza la el, este legat de ce asteptam noi de la ei, in sensul ca sa raporteze probleme de curatenie, de gropi, de spatii verzi , de iluminat, absolut necesare pentru buna desfasurare a activitatii", a declarat, pentru Cotidianul, primarul Clujului, Sorin Apostu .

Spiritul civic este cea mai importanta calitate cautata la voluntarii care, spre deosebire de programul din Bucuresti unde exista remuneratii, vor primi doar o diploma dupa un an de reclamatii .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea