Social

Spectacolul Spovedanie la Tanacu ajunge si la Bucuresti

Romanul jurnalistic al Tatianei Niculescu Bran, „ Spovedanie la Tanacu ” si continuarea acesteia „Cartea judecatorilor” sunt punctele de plecare pentru ceea ce Andrei Serban spune ca este primul sau spectacol de teatru documentar.

Regizorul roman declara ca, initial, a contactat-o pe Tatiana Bran in ideea de a face un film dupa cartea acesteia, dar cum mai multi regizori de film s-au declarat interesati de subiect, s-a gandit apoi sa dramatizeze romanul.

Spectacolul pe care Serban la facut cu actori tineri de la Cluj, Oradea , Timisoara, Targoviste si Bucuresti pleaca de la povestea exorcizarii de la Tanacu, asa cum este ea povestita in cartea Tatianei Bran.

Povestea este continuata cu istoria procesului lui Daniel Corogeanu, de care se ocupa noua carte, nepublicata inca. "Piesa apare inaintea cartii. Este o reflectare in sensul ca este rodul emotiilor oamenilor care au fost permeabili la textul cartii", spune Niculescu-Bran, care a marturisit ca volumul sau nu este nici despre Romania, nici despre exorcizare, ci despre "oameni prinsi in situatii dramatice".

Cei 13 actori din distributie, impreuna cu Niculescu-Bran si Andrei Serban, au inceput repetitiile la acest spectacol la un workshop care a avut loc la Plopi, in judetul Cluj, in vara lui 2007. Apoi, montarea a fost prezentata la New York, proiectul fiind initiat de filiala Institutului Cultural Roman din America.

Spectacolul „Spovedanie la Tanacu” se joaca de acum si Bucuresti de cinci ori, la inceputul saptamanii viitoare. Fiecare reprezentatie este urmata de discutii cu publicul.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea