Social

Spectacole din provincie si concerte, in programul de vara al teatrelor din Bucuresti

Teatrul Nottara are un program cu invitati din provincie, la Odeon, Act, Bulandra si Comedie se joaca pana in iulie, in timp ce Teatrul Masca si Teatrul Mic si-au incheiat stagiunea la inceput de iunie iar Teatrul Luni de la Green Hours prezinta teatru si concerte de jazz sau rock toata vara.

Teatrul Nottara prezinta, in cadrul programului "Spectacolele Verii", piesele " Hangita " de Carlo Goldoni in regia lui Tino Geirun, pe 1 iulie, si "Uzina de placeri S.A.", de Valentin Nicolau, in regia lui Alexandru Berceanu, pe 8 iulie. Programul include si spectacole invitate de la teatrele din tara.

"Profu", de Jean Pierre Dopagne cu Razvan Vasilescu, pus in scena la Teatrul "George Ciprian din Buzau", se joaca pe 7 iulie, concertul de chitara si nai "Ecoul unei nopti de vara", cu Yumika Nozaki si Dragos Dobre, de la Filarmonica de Stat din Arad, are loc pe 15 iulie, iar "Kathie si Hipopotamul" de Marios Vargas Llosa, tot de la teatrul buzoian, in regia lui Ion Mircioaga, se joaca pe 28 iulie.

Teatrul Act ramane deschis toata luna iulie. Pana in prezent au fost programate noua spectacole cu piesa "Capra sau cine e Sylvia?" de Edward Albee, in regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iures, Emilia Dobrin, Constantin Draganescu si Marius Damian. Spectacolele se vor juca aproape toata luna iulie, de la ora 19.00. Reprezentantii teatrului au anuntat ca doresc ca pana pe 19 iulie sa programeze si doua concerte de jazz.

Teatrul Odeon ramane deschis pana pe 15 iulie, cand se va inchide stagiunea. Alexandru Dabija semneaza regia spectacolului "Ionesco - cinci piese scurte", ce prezinta textele dramaturgului publicate in 2002 ("Ii cunoasteti", "Salonul Auto", "Guturaiul Oniric", "Fata de maritat" si "Lacuna"), pe muzica de Ada Milea, pe 29 iunie. Pe 30 iunie evolueaza pe scena Teatrului Odeon coregraful Razvan Mazilu, in piesa "Portretul lui Dorian Gray". Pe 1 si 7 iulie, de la ora 19.00, va fi prezentata piesa "E doar sfarsitul lumii" de Jean-Luc Lagarce, in regia lui Radu Afrim.

Spectacolul este realizat in parteneriat cu Institutul Francez si Ambasada Frantei. Pe 8 iulie, de la ora 19.00, este prezentata piesa "Sunt propria mea sotie" de Doug Wright. Un alt teatru bucurestean, Bulandra, ramane deschis pana pe 1 iulie. Stagiunea Teatrului Bulandra se inchide cu opera bufa de Irinel Anghel, pe textul lui Daniil Harms, "Elisaveta Bam", in regia lui Alexandru Tocilescu . Spectacolul se va juca pe 30 iunie, la Sala Izvor, de la ora 19.00. Stagiunea 2006 - 2007 a Teatrului de Comedie se va incheia pe 1 iulie, iar Teatrul National "I.L. Caragiale" se inchide pe toata perioada verii, dupa recitalul sustinut vineri de Ion Caramitru si Johnny Raducanu, "Dialoguri si fantezii in jazz", la Sala Atelier .

Teatrul Masca a intrat pe 2 iunie in vacanta, iar pana in luna august se afla intr-un turneu la Sibiu. Activitatea teatrului la Bucuresti se va relua de la 15 august. Teatrul Mic si-a incheiat stagiunea la inceputul lunii iunie si nu va prezenta niciun spectacol pana la toamna, iar Teatrul Foarte Mic si-a incheiat stagiunea in luna mai. Teatrul Luni de la Green Hours este singurul care ramane deschis pe toata perioada verii.

Din iulie pana in august, pe scena de la Green Hours vor fi prezentate mai multe spectacole de teatru, printre care "Talk-show" dupa Stefan Caraman, in regia Lilianei Campeanu, cu Mariana Popescu si Raluca Urea, pe 2 iulie. "Flori, filme, fete sau baieti" de Mimi Branescu, in regia lui Radu Popescu si cu Mihaela Alexandru, Lorena Zabrautanu, Tudor Munteanu si Alexandru Secareanu in rolurile principale, are o reprezentatie pe 10 iulie.

Spectacolul "New York (Fuckin' City)" de Peca Stefan, in regia lui Daniel Popa, va fi prezentat pe 16 iulie si pe 3 august. "Aici nu se simte", de Lia Bugnar, in regia lui Alexandru Dabija, si "Oase Pentru Otto", tot de Lia Bugnar, vor fi prezentate pe 17 iulie. "Prin Mine...", spectacolul scris si regizat de Alexandru Ion, va fi pus in scena pe 24 iulie. "Bucharest Calling" de Peca Stefan se va juca pe 30, 31 iulie si 2 august, iar "The Sunshine Play", de acelasi Peca Stefan, va avea reprezentatii pe 1 si 3 august

Pe scena Teatrului Luni vor fi prezentate si mai multe concerte de jazz, rock sau muzica traditionala. Printre acestea se numara cel de muzica irlandeza "Shannon Ceili Band", ce va avea loc pe 20 iulie, de la ora 20.00. Trupa Crize va concerta pe 23 iulie, Tapinarii pe 6 iulie, cand aniverseaza sase ani de la infiintare, Mara & Zum pe 29 iulie, iar Marius Vernescu Quartet va sustine un recital pe 17 august.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea