Social

Spectacol total in Banat! Timisoara - Dinamo, 1-1

Scorul de 1-1 a „bantuit” echipele ce au jucat sambata in cadrul etapei cu numarul 29 din Liga I, deznodamantul derby-ului Politehnica Timisoara – Dinamo Bucuresti fiind exact acelasi.

In schimb, partida disputata pe „Dan Paltinisanu” a oferit un spectacol total, cu eliminari, tribune animate de suporteri incredibili, actiuni de toata frumusetea si, bineinteles, decizii ale arbitrilor care au fost contestate vehement.

Prima repriza a debutat sub dominatia oaspetilor, „cainii” nereusind sa profite de cornerul executat slab de Adrian Cristea in minutul 5. Popa a intervenit apoi la un balon care ii era destinat lui Danciulescu , ca raspunsul timisorenilor sa vina doua minute mai tarziu, Luchin trimitad balonul in bara, dupa ce fusese servit excelent de , din lovitura libera.

Ocaziile au oscilat apoi intre cele doua porti, Danciulescu, Ganea si Miranda nereusind sa isi treaca numele pe tabela. Banatenii au mai beneficiat de o lovitura libera in minutul 18, dar dinamovistii au reusit sa respinga si sa iasa pe contraatac. Danciulescu si Miranda s-au aflat in situatii bune de a marca, dar ambii au fost surprinsi, pe rand, in pozitie de offside.

Abiodun a dat mari emotii celor din la patrunderea sa in careu, dar sutul puternic a ocolit cu putin bara, in minutul 24. Imediat, Cristea a raspuns cu un „trasor” de la 25 de metri, dar Popa a avut un reflex de zile mari, reusind sa respinga balonul.

Miranda s-a aflat in fata golului trei minute mai tarziu, dar Luchin a intervenit extraordinar, deposedandu-l pe atacantul sud-american exact inaintea sutului. si-a incercat si el norocul in minutul 35, in zadar insa, lovitura libera batuta de el trecand cu mult peste transversala. A urmat o noua ratare marca Adrian Cristea, jucatorul dinamovist pasandu-i portarului Popa din pozitie excelenta, dupa ce reusise sa scoata din joc mai multi adversari. Lobont si-a aparat poarta eroic, intervenind cu siguranta in fata lui Artiom Karamian , cu pretul unei accidentari.

Ostilitatile s-au derulat cu aceeasi intensitate si in partea a doua, Vranjkovici trimitand un balon cu capul, mult pe langa poarta adversa. Abiodun s-a trezit cu mingea la picior in minutul 52, dar Moti a intervenit in ultima instanta, pentru a bloca sutul din interiorul careului. Danciulescu si Cristea au pus „tirul” pe poarta banatenilor, dar de fiecare data mingea a refuzat sa intre in plasa.

Dinamovistii au reusit sa dea lovitura in minutul 64, atunci cand Danciulescu a transformat fara emotii penalty-ul acordat de arbitrul Cristi Balaj . Centralul a indicat punctul cu var dupa un fault comis de Luchin, care a si fost trimis la cabine, dupa ce a vazut al doilea cartonas galben . Bucuria „cainilor” a durat doar trei minute, caci Timisoara a reusit egalarea, dupa o actiune elaborata, care a plecat din offside. Ganea a fost lansat de Artiom Karamian, a patruns in careu si a pasat excelent in stanga, acolo unde Rusici a indeplinit o simpla formalitate.

Toata nebuinia s-a mutat apoi la poarta aparata de Popa, omul dintre buturile Politehnicii Timisoara iesind afara din careu cu mingea in mana, motiv pentru care centralul a indicat lovitura libera. Brezinsky nu s-a putut abtine sa nu contesteze decizia, primind astfel doua cartonase galbene in doar cateva secunde, plecand dezamagit spre cabine. Asaltul a continuat in „16-le” banatean, dar Bostina, Danciulescu, Margaritescu si Pulhac nu au mai putut aduce vre-o schimbare pe tabela de marcaj pana la final.

„Cainii” au parasit stadionul in huiduielile publiculu, vizibil deranjati ca nu au reusit sa isi adjudece victoria pe finalul meciului, dupa ce adversarul ramasese in opt jucatori de camp. Timisorenii s-au retras la cabine oarecum fericiti de punctul obtinut pe teren propriu, daca e sa tinem seama de ce au trebuit sa indure in ultimele zece minute. In spatele lor a ramas o arena care a gazdui sambata seara un spectacol de zile mari, asa cum ne-am dori sa vedem la toate confruntarile din Liga I.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea