Social

# mutatii virus #coronavirus #vaccin

Specialistul roman care pregatea un vaccin anti-coronavirus, declaratii teribile. Virusul a suferit deja 26 de mutatii

Seful Centrului de Cercetare Oncogen Timisoara, medicul Virgil Paunescu a declarat ca un vaccin impotriva coronavirusului nu este eficient pe termen lung. Acesta a declarat ca virusul este instabil genetic si sufera mereu mutatii.

Din aceasta cauza, sustine medicul, un vaccin care este gata acum poate fi eficient doar cateva luni. Daca virusul sufera noi mutatii, vaccinul nu mai este eficient. Un vaccin este eficient doar pentru tulpina de virus pentru care a fost creat. Nu protejeaza insa si de noile tulpini de virus.

"Ne aflam in fata unui virus instabil genetic care a suferit cateva zeci de mutatii in aceste luni. Una dintre mutatii, aflata in pozitia 614, un aminoacid care s-a schimbat in tulpina S – cea care este cea mai importanta in privinta virulentei acestui virus – a generat o varianta noua de virus, mai agresiva din multe puncte de vedere decat varianta initiala Wuhan, si care in decursul lunii aprilie a inlocuit la nivel mondial tulpina pe care o stiam noi.

Aceste mutatii pun in pericol aceste vaccinuri. S-ar putea ca peste un an sau jumatate de an, virusul sa sufere atatea mutatii incat vaccinurile pe care le dezvoltam acum sa nu mai fie eficiente.

Deocamdata, datele referitoare la agresivitatea acestuia nu sunt foarte clare, dar inclina spre o agravare a bolii. Ce mi se pare cel mai important este ca virusul, noua varianta a acestuia, se multiplica mult mai mult. In decurs de doua luni a dislocat complet forma initiala a virusului.

Aceasta noua mutatie descarca o cantitate foarte mare de material viral in organismul uman. Mult mai mult decat forma veche. Este o forma mai agresiva, chiar daca deocamdata nu avem suficiente statistici", a explicat directorul Oncogen, intr-o interventie la Digi24.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea