Social

#prognoza meteo #canicula #seceta #ploi #transformari climatice

Specialistii prevestesc apocalipsa: valuri uriase si canicula extrema

Schimbarile climatice vor fi de-a dreptul dramatice in urmatoarele cateva decenii, sustin specialistii. Se vor inregistra valuri de 40 de metri inaltime, iar temperatura medie va creste cu 2 grade Celsius pana in 2050!

Specialistii in domeniul schimbarii climatice, care s-au reunit zilele acestea la Montreal, au prezentat un tablou apocaliptic din punct de vedere meteorologic pentru urmatoarele decenii - intensificarea turbulentelor, episoade polare si caniculare extreme si valuri oceanice uriase, arata afp.com.

In primul deceniu al secolului al XXI-lea temperatura medie de la suprafata planetei a crescut cu 0,47 grade Celsius. O crestere cu un grad genereaza 7% mai multi vapori de apa in atmosfera si - cum evaporarea este motorul care pune in miscare fluxurile in atmosfera - este de prevazut o accelerare a fenomenelor meteorologice.

Norii se vor forma mai rapid, iar ploile vor fi mai puternice. Episoade de frig puternic vor fi mai marcate, la fel ca si valurile de caldura si perioadele de seceta, sustin specialistii. "Este doar inceputul schimbarii climatice, deoarece oceanele vor avea un impact mai mare, eliberand mai multa caldura si mai multi vapori", avertizeaza Paul Williams, de la Universitatea britanica Reading.

Sursa foto: blog.surf-prevention.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea