Social

#inghetata #sanatate #bere #ingrediente periculoase

Specialistii au dezvaluit ingredientul secret din bere si inghetata foarte periculos pentru sanatate

Specialistii nutritionisti au dezvaluit recent ca berea si inghetata, cele mai apreciate si cautate produse din perioada estivala, contin un colorant din extract de insecte, foarte periculos pentru sanatate.

Specialistii au explicat ca este vorba despre insecta dactylopius coccus (cunoscuta drept cosenila) din corpul careia se extrage colorantul rosu - carmin sau rosu de cosenila, care mai este denumit stiintific si E 120.

"Acesta se gaseste in iaurturile cu fructe, inghetate, in unele marci de bere, bitter, Campari, lichioruri, siropuri, in unele sucuri, unele marci de ciocolata si vin rosu, in dropsuri de culoare violet si rosie, martipan, cosmetice si unele mezeluri si medicamente.

Pe langa faptul ca, dupa adaugarea acestui colorant, unele alimente de post isi pierd aceasta proprietate, E 120 are si efecte nocive: poate provoca o serie de reactii alergice, rinite, astm, eruptii cutanate pana la soc anafilactic. In plus, E 120 trebuie evitat si de copiii hiperactivi, dar si de suferinzii de Alzheimer si Parkinson", a explicat medicul nutritionist Marie Vranceanu, pentru ziarulring.ro.

Sursa foto: forbes.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea