Social

#kosovo #militari #retragere #nato #sua

Spaniolii se retrag din Kosovo

Spania isi retrage militarii din Kosovo, titreaza Adevarul. guvernul spaniol a confirmat duminica faptul ca va retrage majoritatea celor 600 de militari din fosta provincie iugoslava pana la sfarsitul acestei veri.  

Un purtator de cuvant al biroului premierului a declarat ieri ca programul retragerii trupelor este unul flexibil si ca acest proces probabil se va incheia peste aproximativ 18 luni. Prin aceasta declaratie guvernul de la Madrid a contrazis cele spuse anterior, atunci cand spaniolii spuneau ca trupele lor ar putea sta mai mult in regiune. Ministerul spaniol al Apararii a anuntat faptul ca majoritatea militarilor spanioli din Kosovo vor parasi acest loc pana la sfarsitul verii.

Decizia retragerii trupelor spaniole din zona i-a suparat pe oficialii NATO, care prin vocea secretarului general, Jaap de Hoop Scheffer , a criticat Spania pentru ca a anuntat retragerea inainte de un acord cu KFOR . Si Statele Unite isi declarasera dezamagirea referitoare la decizia Madridului, insa oficialii spanioli anuntata se va face in coordonare cu fortele aliate si nu va fi pripita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea