Social

Spania-Rusia 4-1: Tauri dezlantuiti!

Putem spune fara teama de a gresi ca primul meci al grupei D a confirmat inca una dintre pretendentele la tutlul european din acest an. Spania a reusit o partida frumoasa, chiar excelenta in prima repriza, intrand la cabine cu un avantaj de doua goluri. De partea cealalta, adversarii isi doreau revansa pentru infrangerea suferita acum patru ani, 0-1 la Euro 2004 din Portugalia. Si au jucat curajos, dar...

Desi au antrenor olandez, si inca un specialist al calificarilor miraculoase si al obtinerii de performanta cu formatii aflate in criza, rusii inca nu au invatat ca fotbalul nu este poezie. Au jucat frumos, au aratat ca stiu destul fotbal, cel putin in prima repriza, insa pragmatismul spaniol nu le-a dat nici o sansa. Si valoarea individuala a jucatorilor a fost determinanta.

Scorul a fost deschis dupa doar 20 de minute de joc. David Villa a urmarit sutul lui Torres, respins, si si-a adus echipa in avantaj. Dupa numai doua minute, Zirianov are ocazia sa restabileasca egalitatea, dar mingea trimisa de el intalneste bara portii lui Casillas . Se joaca repede, iar Torres il pune la incercare pe Akinfeev in minutul 23. Portarul rus respinge si sutul lui Villa, din minutul 27. Ritmul se mai domoleste. Insa, in minutul 42, Pavlicenko trimite din nou balonul in bara, cu un sut de la 22 de metri, deviat de Cassilas. Dar se fluierase fault in atac. Rusii raman periculosi. Obtin un corner, care insa ii costa scump. Adversarii inscriu din nou, prin acelasi Villa, pe un contraatac scoala. Atacantul spaniol a fost deschis la limita ofsaidului si nu i-a dat sanse lui Akinfeev.

Repriza a doua nu a adus o Rusie mai proaspata. Din contra, se sting din ce in ce mai mult. Nu mai reusesc mare lucru. Dominarea spaniola devine sufocanta. Si, in minutul 75, David Villa reuseste un hat-trick, dupa ce il ridiculizeaza pe Sirokov, driblandu-l in careu fara probleme. Un joc incredibil al varfului spaniol! Rusii au incercat sa inscrie macar golul de onoare, dar sutul lui Pavliucenko a trecut putin pe langa bara din stanga a portii lui Casillas. Tot el insa reuseste sa inscrie, cu capul, in minutul 83, invingandu-l pe Iker Casillas . Dar spaniolii refac diferenta. Aniukov greseste, Villa paseaza in careu, sut respins de Akunfeev doar pana la Fabregas, care inscrie cu o lovitura de cap. Restul este doar istorie. Un meci frumos, cu multe goluri, care i-a avertizat pe viitorii adversari ai Spaniei ca ii asteapta meciuri grele cu formatia lui Aragones. Si pe cei ai Rusiei ca vor avea in fata o echipa care lupta pana la capat.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea