Social

#eta #spania #armistitiu permanent

Spania: Gruparea ETA declara incetarea ostilitatilor

Gruparea separatista basca a anuntat ca armistitiul declarat in urma cu patru luni a devenit permanent, in cadrul unui comunicat publicat in ziarul Gara, anunta realitatea.net.

" ETA a decis sa declare un si general care poate fi verificat de catre comunitatea internationala . Acesta este angajamentul ferm al ETA fata de procesul obtinerii unei rezolvari durabile si catre un sfarsit al confruntarii armate", se arata in comunicat.

"ETA nu se va opri din eforturile si lupta pentru a impulsiona si a duce la bun sfarsit un proces democratic, pana la a ajunge la o reala situatie de democratie in ", potrivit aceluiasi comunicat.

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero sustine insa ca declaratia de nu este nici pe departe satisfacatoare. Guvernul de la Madrid cere desfiintarea organizatiei si nu este dispus la niciun dialog cu miscarea terorista. Nici ministrul de Interne spaniol, Alfredo Perez Rubalcaba, nu a fost impresionat de declaratia ETA, spunand ca miscarea este "la fel de aroganta ca intotdeauna si cere aceleasi lucruri, avand o viziune deformata a realitatii".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea