Social

#romania #sanatate #spitale #asistenta medicala #plati ilicite

Spaga la doctor de 285 mil euro pe an

Raportul Comisiei Europene din luna martie arata ca romanii au inca pro­bleme cu accesul la asistenta me­dicala, iar platile ilicite in sanatate sunt de 285 de milioane de euro anual.

Comisia Europeana arata in raportul de protectie si incluziune sociala pe anii 2007-2008 ca sistemul sanitar din Romania este in pericol in acest an. In ciuda investitiilor importante in echipamente pentru spitale, "durabilitatea financiara se afla intr-un pericol real", datorita scaderii numarului de contribuabili la fondul de sanatate si plecarea personalului me­dical din tara.

In Romania, cele mai prescrise medicamente sunt "cele mai costisitoare". In afara de situatia din sistemul sanitar, raportul critica si astepte sociale.

Rata somajului va creste aducand cu ea subrezirea sistemului public de pensii, din cauza dezechilibrului intre contribuabili si pensionari. Ratele de ocupare a tinerilor, a femeilor si a varstnicilor sunt toate sub media UE.

Strategia pe politici sociale a Romaniei este si ea criticata de Comisia Europeana. Specialistii considera ca aceasta "poate fi considerata ambitioasa, insa, in absenta unor obiective cuantificate, aceasta risca sa devina o decla­ratie de bune intentii la un nivel mai degraba general", informeaza Cotidianul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea