Social

#constanta #spaga #vama

Spaga din portul Constanta a costat Romania 2,5 miliarde de euro in 2010

Spaga si evaziunea fiscala din portul Constanta au costat Romania 2,5 miliarde de euo in 2012. Traficul oficial de marfuri in portul Constanta este in scadere.

Daunele produse de evaziunea fiscala in Constanta in 2010 ar putea ajunge la 2,5 miliarde de euro. Cea mai mare parte din bani ar fi ajuns la bugetul consolidat al Uniunii Europene.

Valoarea taxelor vamale la intrarea in portul Constanta este singura contributie a Romaniei la bugetul UE. Traficul de containere din portul Constanta este cu aproape 300% mai mic fata de cel din 2007.

Potrivit calculelor EVZ.ro, daca pentru fiecare container care a trecut prin port s-a platit o "taxa" intre o mie si 7.000 de euro, valoarea evaziunii fiscale trece de 2 miliarde de euro.

Daca evaziunea fiscala a inceput imediat dupa Revolutie , Romania a pierdut in 20 de ani un minim de 50 miliarde de euro, jumatatea din valoarea PIB-ului anual al Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea