Social

#spada #ana maria branza #argint #jocurile olimpice.

Spada: Ana-Maria Branza a obtinut argintul la JO

Dupa aurul Alinei Dumitru si medaliile de bronz obtinute de Mihai Covaliu si de echipa feminina de gimnastica, delegatia Romaniei si-a asigurat o noua medalie, de aceasta data de argint. Reprezentanta noastra la proba de spada , Ana-Maria Branza, a reusit sa se califice in finala, dar a pierdut cu 15-11 in fata senzationalei nemtoaice Britta Heidemann.

Ana-Maria Branza a inceput in forta ziua de miercuri, eliminand-o in optimile de finala pe Megumi Harada, din Japonia. In varsta de 24 de ani, sportiva noastra a invins-o pe nipona cu 15-11, pe reprize 4-6, 3-2, 8-6, obtinand biletele spre turul urmator.

In sferturi, Ana-Maria a dat piept cu Liubov Sutova, care a trecut cu 15-12 de Emese Szasz din Ungaria. Intalnirea a fost una extrem de echilibrata si plina de emotii. Sportiva originara din Bucuresti a avut un inceput de meci ezitant, fiind condusa cu 3-1. Repriza a doua s-a dovedit hotaratoare in economia disputei, romanca reusind sa se impuna cu 4-1. Degeaba a revenit rusoaica in ultima runda, reducand din diferenta. Ultimele doua asalturi au fost adjudecate de Ana-Maria, care a reusit sa se impuna cu scorul final de 8-7.

In semifinale, Ana-Maria Branza a avut-o adversara pe Ildiko Mincza-Nebald. Intalnirea a fost una putin spus echilibrata. Dupa prima repriza, sportiva noastra conducea cu 6-5, in urma unui punct castigat in ultima secunda . Ungoroaica si-a revenit in actul secund si, cu trei minute inainte de final, scorul era egal, 13-13. Runda a treia a fost una tacticizata pana in panzele albe. Dupa o tusa dubla, scorul a devenit 14-14 si totul s-a jucat la ultimul asalt, castigat, din fericire, de compatrioata noastra.

In finala, Ana-Maria a intalnit-o pe Britta Heidemann, cea care a eliminat-o in turul precedent pe reprezentanta tarii organizatoare, Na Li. Locul 15 la Europenele din acest an, editie la care compatrioata noastra a luat argintul, nemtoaica a inceput mai bine si, cu un joc defensiv fara greseala, a terminat prima repriza in avantaj ingrijorator, 6-2. Punctand mai mult pe simultan, Ana-Maria a terminat si runda a doua la pantru puncte in spatele nemtoaicei, 11-7. Desi, cu doua minute inainte de final, s-a apropiat la doar doua puncte de adversara, romanca a pierdut cu 15-11, fiind nevoita sa se multumeasca doar cu medalia de argint.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea