Social

SOV scapa de reaudiere in FNA

Magistratii care judeca dosarul privind prabusirea Fondului National de Acumulare ( FNA ) au renuntat la reaudierea lui Sorin Ovidiu Vintu, in calitate de martor. Chiar inculpatii Ioana Maria Vlas si Gavril Batrin au cerut ca SOV sa nu mai fie reaudiat.

Ioana Maria Vlas, arestata pentru inselaciune, a suportat cu greu pledoaria de jumatate de ora a procurorului. La fel de greu a suportat si cererile de despagubire ale investitorilor FNA, care voiau mai multe zeci de miliarde. In momentul in care instanta i-a acordat ultimul cuvint, Vlas, cu ochii in lacrimi, a spus ca este nevinovata si ca nu vrea decit sa se afle adevarul in aceasta afacere. Nu am facut FNA ca sa-i insel pe oameni. Nu am avut alta alternativa, pentru ca nu am fost in stare sa ma bat cu Sorin Ovidiu Vintu, atunci si nu acum, a explicat Ioana Maria Vlas. Si al doilea inculpat din dosar, Gavril Batrin, membru al Consiliului de Administratie al SOV Invest, acuzat de inselaciune cu Consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata, a inceput sa plinga cind si-a sustinut nevinovatia. Cel de-al treilea inculpat din dosar, Nicolae Popa, fost director in cadrul grupului Gelsor, a fost reprezentat de avocat care i-a sustinut, de asemenea, nevinovatia. Apropiat al lui Sorin Ovidiu Vintu, Popa a parasit tara de citiva ani, fiind dat in urmarire internationala. Potrivit informatiilor detinute de autoritatile romane, ultima data a fost reperat in Indonezia.

Cei trei inculpati au fost deja condamnati pentru inselaciune, fals, neglijenta si abuz in serviciu, intr-un alt dosar, care se refera la Fondul National de Investitii. Vlas este condamnata la 20 de ani de inchisoare, Nicolae Popa la 24 de ani de inchisoare, iar Gavril Batrin la sase ani de inchisoare.

Sorin Ovidiu Vintu a fost si el trimis in judecata in dosarul FNA, pentru instigare si participatie la abuz in serviciu in forma calificata. In iulie 2004, judecatorii au decis ca faptele lui SOV din acest dosar sa fie reanalizate si completate de procurori.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea