Social

#amelia antoniu #infectie #spitalul cf2

Sotul Ameliei Antoniu: "Doua zile nu i-au facut nimic la spitalul CF2"

Sotul o vegheaza permanent, iar colegii Ameliei Antoniu, prim-solista Teatrului de Opereta, stau pe holurile spitalului si se roaga pentru viata ei. O femeie tanara, sanatoasa, care s-a dus, luni, pe picioarele ei, la Spitalului CF2 pentru o interventie de rutina, a ajuns, miercuri, in coma de gradul 4, la Spitalului Universitar.

 "ring" va prezinta, in exclusivitate, povestea incredibila a acestui caz.

L-am asteptat, ieri, pe Niculae Gament-Antoniu sa iasa de dupa usile zavorate ale sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului Universitar. E mediu steril acolo. Se schimba, se dezinfecteaza si sta langa patul sotiei lui.

Comunica prin biletele

"Cel mai important este ca ea sa-si revina. Abia dupa aceea ne vom cauta dreptatea. Stam permanent cu ea, eu si soacra mea, si am fost fericiti cand a fost deconectata de la aparate si a respirat singura. I-am dat sa bea putina apa, i-am facut masaj. Nu poate vorbi, pentru ca a fost intubata, dar ne scrie biletele. Daca in urmatoarele 24 de ore nu apar complicatii, totul va fi bine. Ne rugam", ne-a declarat, ieri, avocatul Niculae Gament-Antoniu, sotul artistei.

"Este o luptatoare"

"Am mers cu ea luni la Spitalul CF2 pentru o interventie minora pe colul uterin. La ora 14 a intrat in operatie si dupa 20 de minute a iesit. Credeam ca totul va fi bine. insa dupa doua ore au inceput problemele. Diaree, greturi, ameteli, dureri in ceafa si abdomen. Starea ei se agrava continuu, iar cei de acolo nu faceau nimic. Marti avea febra mare, iar medicii de la CF2 ne spuneau ca asta e, nu au ce face, ca e firesc. Mai mult, anestezista a sustinut ca e vina Ameliei pentru starea in care se afla pentru ca are o greutate mai mica cu 15 kilograme fata de cat ar fi trebuit sa aiba la inaltimea ei. Toate explicatiile astea erau innebunitoare, asa ca noi am cerut transferul la alt spital. Asa am ajuns aici, la Universitar. Cat a fost in coma, i-am vorbit tot timpul si eu, si mama ei. Suntem siguri ca ne-a auzit. Este o luptatoare. De la varsta de 18 ani a muncit pentru cariera ei, iar acum ne gandeam ca a venit vremea sa avem un bebelus", ne-a declarat sotul artistei.

"Se pare ca, inainte de a fi operata sotia mea, in sala cu pricina a fost o pacienta septica. Asteptam rezultatul anchetei, dupa care vom strange probe si vom actiona in instanta. M-au contactat paciente care au facut infectii in acel spital si care sunt dispuse sa depuna marturie la proces."

10.000 de infectii nosocomiale se raporteaza, in medie, anual, in Romania.

Nu e singurul caz

Tot marti a ajuns la Universitar, transferata de la CF2, si Alice Preda, o pacienta insarcinata in 14 saptamani care s-a ales in urma unei interventii chirurgicale cu o infectie puternica. Pentru a-i salva viata, medicii de la Universitar i-au intrerupt sarcina si i-au extirpat uterul. Ieri, starea pacientei era inca foarte grava.

Ancheta si destituire

Ministerul Sanatatii a inceput o ancheta in acest caz, iar ministrul transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis, vineri, pe Constantin Tanase, directorul Spitalului CF2. Cel mai probabil, infectiile au fost generate de un bacil luat din spital. in plus, Maternitatea CF2 a fost inchisa. Nu se mai fac internari, iar pacientele sunt trimise spre alte spitale.

Cseke, multumit de numarul infectiilor

Ministrul sanatatii, Cseke Attila, a declarat ca numarul raportat de infectii intraspitalicesti in Romania este mult sub media europeana. Mai mult, el a mentionat ca in Germania, unde sistemul sanitar este mult mai dezvoltat, numarul acestor infectii este mai mare decat in Romania. La randul sau, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. Vasile Astarastoae, sustine ca avem putine infectii intraspitalicesti raportate deoarece medicii se tem de sanctiuni si nu anunta aceste cazuri.

Sindicatul acuza

Totul s-a intamplat din cauza lipsei de materiale sanitare si dezinfectante. Liderul sindicatului din Spitalul CF2, Denisa Popovici, a declarat ca pacientii si personalul medical cumpara seruri, vata, alcool si comprese sterile. Mai mult, pentru ca e scump, nu-si permit sa ia dezinfectant omologat.

 

Citeste si:

Amelia Antoniu, solista a Operetei Nationale, in coma din cauza unei infectii contractate in spital

Spitalele din Romania te supun riscului infectiilor cu bacterii mortale

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea