Social

#rude #profesor #ministru #discutii #lege #codul pentru educatie

Sotii nu pot fi subordonati unul altuia ca functie in facultate

Sotii care activeaza in invatamant nu vor mai putea ocupa functii de conducere subordonate. Aceasta este una dintre masurile care au intrat in discutia dintre reprezentantii Ministerului Educatiei si sindicalistii din domeniu, la negocierile pentru elaborarea noului Cod al Educatiei.

Comisia de elaborare a noului Cod al Educatiei a stabilit ca sotii nu pot fi subordonati in cadrul aceleiasi facultati . "Este un indicator de calitate pe care vrem sa il mentionam in Cod. In privinta rudelor care lucreaza in universitar , am decis ca persoanele casatorite sa nu poata ocupa functii de conducere in institutiile de invatamant, adica sa nu fie posibil ca unul dintre soti sa fie in directa subordonare a celuilalt. Am decis ca, deocamdata, sa nu extindem interdictia si la alte grade de rudenie", a declarat presedintele Federatiei Alma Mater , Anton Hadar, citat de Realitatea.net .

Potrivit Realitatea TV, o alta masura referitoare la invatamantul universitar prevede ca cea mai inalta functie din educatie va fi cea de profesor universitar conducator de doctorat, un grad didactic de excelenta care a fost propus de Ecaterina Andronescu. Desi la inceput membrii comisiei de elaborare a Codului educatiei nu au fost de acord cu infiintarea acestui grad didactic superior celui de profesor universitar, ulterior ei au acceptat faptul ca este importanta motivarea cadrelor universitare si dupa ce acestea au ajuns la gradul didactic cel mai inalt, cel de profesor universitar.

Desi fusese inaintat termenul de 15 august pentru terminarea discutiilor pe tema noului Cod, acestea vor fi intrerupte intre 7 si 11 august, interval in care sindicatele vor centraliza, din teritoriu, completari care sa fie aduse textului propus de Ministerul Educatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea