Social

#terorism #suedia #mona thwany

Sotia romanca a teroristului din Suedia, acuzata de bunica de extremism

Sotia lui Taimur Abdulwahab al-Abdaly, autorul atentatului cu bomba de la Stockholm, este acuzata de bunica ei ca nu si-a oprit sotul .

Romanca mona thwany (28 de ani), nascuta dintr-o mama romanca si un tata irakian, este acuzata de bunica ei ca si-a transformat sotul intr-un extremist.

Bunica Monei, Maria Nedelcovici, care locuieste intr-o localitate din sudul Romaniei, sustine ca fiica ei a devenit fanatica dupa atentatelor din 11 septembrie 2001.

"Mona si-a transformat sotul in extremist. Ea este singura vinovata. Mona avea puterea sa il opreasca, dar a refuzat. Ar fi trebuit sa stie mai bine", a declarat Maria Nedelcovici, citata de Adevarul.ro.

Batrana este contrazisa de sotul ei, care crede ca Mona a fost influentata de sotul ei.

"Dupa ce l-a intalnit pe el (Abdulwahab), Mona a inceput sa se imbrace ca o femeie araba. El nu a fortat-o fizic, ci psihologic. Ea afirma ca viata cu un barbat arab este dura, dar spunea intotdeauna ca il iubeste", a declarat Vasile Nedelcovici, citat de Realitatea.net.

Taimur Abdulwahab al-Abdaly a fost exclus din Centrul Islamic din Luton, Marea Britanie, dupa ce a incercat sa recurteze alti extremisti pentru atacul din Suedia.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea