Social

#sotie emeric ienei #emeric ienei #deces

Sotia lui Emeric Ienei a murit. Avea 75 de ani

Emeric Ienei este in doliu! Sotia antrenorului s-a stins din viata miercuri dimineata, la varsta de 75 de ani. Ileana Gyulai Ienei a castigat doua medalii pentru Romania la Jocurile Olimpice.

 

Ileana Gyulai Ienei s-a nascut pe 12 iunie 1946, la Cluj-Napoca si a fost una dintre cele mai mari scrimere ale Romaniei din anii 60-70.

Sotia fostului mare antrenor al Stelei a reusit sa obtina performante extraordinare. La doua dintre editiile Jocurilor Olimpice, Mexic 1968 si Munchen 1972, a obtinut medalia de bronz la scrima.

„Condoleante, Emeric Ienei!

Ileana Gyulai Ienei, sotia antrenorului care a realizat cea mai mare performanta a fotbalului romanesc, s-a stins, astazi, din viata, la varsta de 75 de ani.

Campioana mondiala in 1969 si dubla medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) si Munchen (1972) cu echipa de floreta a Romaniei, Ileana Gyulai Ienei, ne-a povestit intr-un interviu, in urma cu un an, cum a trait finala de la Sevilla.”, a fost mesajul aparut pe pagina de Facebook Steaua TV Oficial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea