Social

#15 mai #sarbatoare legala #sos satele copiilor

SOS Satele Copiilor Romania doreste recunoasterea zilei de 15 mai drept sarbatoare legala

SOS Satele Copiilor Romania a lansat petitia online pentru promovarea zilei de 15 mai - Ziua Internationala a Familiei drept sarbatoare legala, asa cum este celebrata in multe dintre tarile lumii. Data de 15 mai a fost declarata Ziua Internationala a Familiei de catre Adunarea Generala a ONU, pe 20 septembrie 1993, in baza Rezolutiei 47/237.

 Ziua Internationala a Familiei este un bun prilej de a plasa in mentalul colectiv situatia copiilor lipsiti de dragostea parinteasca, a celor aflati in centrele de ingrijire alternativa, dar este, totodata, o modalitate de a face un apel catre parinti pentru a dedica timp si rabdare copiilor lor, indiferent de dificultatile pe care le intampina. 

Carmen Bruma, Manager Departament Relatii Publice si Atragere de Fonduri - SOS

Sprijinul si adeziunea fata de initiativa SOS pot fi manifestate prin votul acordat pe sos-satelecopiilor.ro

Lansarea petitiei online beneficiaza de datele raportului European Industrial Relations Observatory, conform caruia romanii lucreaza cele mai multe ore pe saptamana (41,2 ore). Romania are cele mai putine zile de concediu de odihna (21 de zile pe an), dar si de zile libere acordate cu ocazia sarbatorilor legale (12 zile). De altfel, in contextul european, Romania este pe ultimele locuri la numarul de zile libere legale, 33 de zile, cu cinci mai putin decat Austria si cu sapte mai putin decat Finlandia si Franta care au dreptul legislativ la cate 40 de zile libere.

Carmen Bruma, Manager Departament Relatii Publice si Atragere de Fonduri la SOS Satele Copiilor Romania, justifica astfel initierea petitiei: „Codul Muncii reglementeaza 12 zile libere acordate cu ocazia sarbatorilor, plasandu-ne printre tarile europene cu cele mai putine zile libere acordate legal. Aceasta a fost premisa initierii petitiei prin care ne dorim ca 15 mai, Ziua Internationala a Familiei, sa fie recunoscuta drept sarbatoare legala, asa cum se intampla in alte tari ale lumii si in UE. Speram sa avem cat mai multi semnatari ai petitiei, care sa acceseze sos-satelecopiilor.ro, tinand cont ca pentru a trimite in Parlament o initiativa legislativa cetateneasca avem nevoie de adeziunea a cat mai multe persoane adulte.

Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de a pune pe primul loc interesul copiilor, in special a celor aflati in sistemul de ingrijire alternativ si de a-i integra intr-un mediu familial propice dezvoltarii armonioase. in orice societate, familia si mediul de apartenenta al copilului joaca un rol important in dezvoltarea acestuia si in contactul pe care acesta il stabileste cu mediul exterior. in acest sens, dorinta de a atrage atentia asupra timpului petrecut in familie a venit firesc, fiind intemeiata pe cele mai frecvente scuze pe care le gasesc adultii atunci cand nu reusesc sa construiasca o relatie de incredere si afectiune cu copiii lor si dau vina pe lipsa timpului, pe stres si grijile cotidiene.

 „Ziua Internationala a Familiei este un bun prilej de a plasa in mentalul colectiv situatia copiilor lipsiti de dragostea parinteasca, a celor aflati in centrele de ingrijire alternativa, dar este, totodata, o modalitate de a face un apel catre parinti pentru a dedica timp si rabdare copiilor lor, indiferent de dificultatile pe care le intampina”, a afirmat Carmen Bruma.

Ziua Internationala a Familiei, sarbatorita in organizatia noastra a insemnat, pe langa lansarea petitiei online pentru declararea zilei de 15 mai sarbatoare legala, si implicarea copiilor si mamelor SOS in activitati recreative, care sa le stimuleze imaginatia si curiozitatea, dar care sa le evidentieze si indemanarea si talentele speciale.

Amintirile copiilor ii transforma la maturitate in oameni recunoscatori, fericiti si generosi, iar parintilor le asigura afectiunea in sufletul si inima urmasilor. Pentru copiii SOS, familia este formata din mamele SOS, educatori si voluntari, oameni dedicati misiunii noastre, care ajuta la dezvoltarea naturala a micutilor intr-un mediu familial si carora vreau sa le multumesc pentru implicare”, a completat Carmen Bruma.

Despre SOS-Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale).

in acest moment, peste 1000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informatii despre proiectele SOS Satele Copiilor Romania gasiti si pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor. Pentru semnarea petitiei puteti accesa sos-satelecopiilor.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea