Social

Sorin Oprescu plagiaza teoria conspiratiei de la Basescu

Fostul senator PSD acuza “combinatorii politici” ca pun la cale fraudarea alegerilor din Capitala. Social democratii sustin si ei acelasi lucru. Sorin Oprescu preia tot mai mult din experienta electorala a presedintelui Traian Basescu.

Intr-o conferinta de presa, candidatul independent la Primaria Capitalei a citat din plin din seful statului acuzand “sistemul ticalosit” care ar fi complotat pentru a-l impiedica sa candideze. Oprescu a imprumutat ieri de la Basescu si teza fraudarii alegerilor, pe care acesta a folosit-o din plin la prezidentialele din 2004.

"Au aparut combinatorii politici, nu negociatorii, ci combinatorii, care au spus din cadrul partidelor, deci transpartinic, cine trebuie sa participe la alegeri si cine trebuie ales. Este o angorjare, o stare de tensiune. Am toate datele, la aceasta ora, si toate semnalele politice ca se pregatesc de frauda electorala ", a acuzat Oprescu.

In acest sens, candidatul independent a amintit tiparirea a peste 30.000 de buletine de vot peste numarul necesar pentru CGMB, reorganizarea tragerii la sorti pentru completarea membrilor unor sectii de votare, precum si acordarea, in doua sectoare ale Capitalei, a ajutoarelor sociale exact in ziua alegerilor.

In plus, Oprescu a atras atentia si asupra ploii de sondaje de opinie din ultima vreme care au menirea de a manipula electoratul. "Cer institutiilor statului abilitate , presei democratice sa supravegheze acest proces de vot. Ma adresez ONG-urilor, societatii civile. Oprescu doreste un proces electoral corect", a mai spus acesta.

Oprescu nu a fost singurul care a acuzat marti posibila fraudare a alegerilor din Bucuresti. PSD a facut-o la randul sau, tragand in directia PD-L. Social democratii sustin ca la corturile electorale pedeliste se strang, alaturi de semnaturi, si datele de identificare (CNP, nr. si serie buletin , adresa) ale cetatenilor, iar acestea ar urma sa fie folosite la alegeri pentru a fi introduse in urne, voturi false pe listele suplimentare. Candidatul PD-L Vasile Blaga la Primaria Capitalei a respins imediat acuzatiile PSD si a spus ca “Hotii striga hotii!".

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea