Social

#Sorin Oprescu boli #sorin oprescu arest # sorin oprescu mita #sorin oprescu

Sorin Oprescu “nu vrea sa moara in arest”! Ce au decis astazi judecatorii

Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv marti cererea lui Sorin Oprescu de inlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau cu arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit mita 25.000 de euro.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat luni contestatia formulata de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, dupa ce, in 25 septembrie, Tribunalul Capitalei i-a respins cererea de inlocuire a arestului preventiv cu o alta masura.

Avocatii lui Sorin Oprescu au cerut instantei sa tina cont de afectiunile grave de care sufera Sorin Oprescu, aratand totodata ca pentru faptele de care este acuzat, poate fi cercetat si cu o alta masura preventiva decat arestul.

Alexandru Chiciu, unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, a declarat ca afectiunile grave de care sufera clientul sau au fost atestate si in motivarea deciziei judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a aratat, in motivarea deciziei din 25 septembrie, ca Sorin Oprescu a depus la dosar o serie de inscrisuri din care rezulta ca prezinta, la momentul incarcerarii, diabet zaharat tip II cu necesar de insulina, arterita, retinopatie incipienta, stent in 2005. Sorin Oprescu a declarat ca primeste tratamentul medical de care are nevoie in arest, "dar nu vrea sa moara in arest", intrucat glicemia sa este foarte mare, neputand tine sub control strict alimentatia pe care o primeste prin cantarire, lucru pe care il facea atunci cand se afla in stare de libertate.

“I-a fost interzis accesul la sanatate”

Avocatul primarului suspendat a declarat ca Sorin Oprescu nu beneficiaza de conditii privilegiate in arest, asa cum s-ar putea crede.

"Nu are un statut privilegiat. Sta cu inca sase persoane in camera de arest. Nu mai sta, asa cum s-a spus, cu unul din fratii Balint ( n.r. - Camataru), care a fost transferat in Penitenciarul Rahova, in schimb, sta in continuare cu Mohammad Munaf (n.r. - cetatean americano-irakian, condamnat pentru terorism in cazul jurnalistilor rapiti in Irak), dar si cu alti detinuti ale caror nume si fapte nu le cunosc. Dar va spun ca domnul doctor Oprescu nu a stat niciodata in arest in conditii privilegiate. Conteaza insa faptul ca nu are hrana calda si ca nu-i acorda mancarea de regim dietetic, decat ce primeste el o data pe saptamana, susține avocatul citat de ziarulring.

"Trebuie totusi sa precizez ca noi nu ne-am plans de conditiile din arest, ci de accesul la sanatate, care i-a fost interzis domnului Oprescu de catre seful arestului, cu verisoara acestuia, doctorita arestului, care acum si-a luat concediu, ca sa se mai linisteasca apele. DNA-ul stie, a fost informat, dar cred ca celor de la DNA le convine, pentru ca astfel pot stopa accesul cuiva la acesta chestiune de viata si de moarte. Altfel, ei, aparent, nu au nicio treaba, dar cata vreme cererile noastre erau la procurorul de sedinta, dar ei nu au luat nicio masura, imi da mie posibilitatea sa fac aceste afirmatii", a mai spus avocatul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea