Social

#eliberare sorin oprescu #sorin oprescu arest #mita Sorin Oprescu #primar sorin oprescu #sorin oprescu

UPDATE: Sorin Oprescu ar putea fi eliberat astazi

UPDATE:

Sedinta in care trebuia sa se decida daca Sorin Oprescu va fi in continuare cercetat in stare de arest preventiv sau va fi plasat sub control judiciar a fost suspendata in urma cu putin timp, transmite Antena 3.

----------------------
 
Edilul capitalei ar putea fi elinberat azi, in urma contestatiei depuse. Curtea de Apel Bucuresti va judeca azi contestatia primarului general al Capitalei si va decide daca acesta ramane in arest preventiv pentru 30 de zile sau daca va fi plasat in arest la domiciliu ori cercetat in libertate.

Sorin Oprescu a fost retinut pentru luare de mita. in acelasi dosar, au fost retinuti Mircea Octavian Constantinescu, director in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, fostul sofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenada, sefii Centrului Cultural ''Palatele Brancovenesti'', Florin supeala si Ruxandra Petroi Avasiloae, precum si omul de afaceri Claudiu Bengalici, potrivit agerpres.ro.

DNA a mentionat ca, sambata trecuta, Sorin Oprescu a primit de la conducatorul unei institutii publice mita in valoare de 25.000 euro.

"Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea primarului municipiului Bucuresti, facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul primarului municipiului Bucuresti, precum si pentru primar", preciza DNA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea