Social

# sorin oprescu arestat # sorin oprescu retinut #sorin oprescu

Sorin Oprescu a fost retinut de DNA pentru luare de mita!

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA, pentru luare de mita, in noapte de sambata spre duminica. Edilul ar fi luat mita de la mai multi operatori economici. 

In acest moment, oamenii legii fac perchezitii la casa din Ciolpani a lui Sorin Oprescu. Politistii cauta probe, dovezi, legate de acuzatiile aduse primarului Capitalei Sorin Oprescu.

De asemenea, la aceasta ora au loc 13 perchezitii in acest dosar, in care mai sunt vizati directori din primarie.Sorin Oprescu va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In ordonanta procurorilor se arata ca in perioada 2013-2015, "un grup bine organizat, la care a aderat si inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a infiintat in administratia locala din Municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti".

Potrivit procurorilor, la data de 05.09.2015, in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, inculpatul Sorin Oprescu, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi de cei doi de la un numar de patru denuntatori pentru edilul municipiului Bucuresti.

 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea