Social

# sorin cimpeanu # covid scoli # inchidere scoli #scoli inchise

Sorin Cimpeanu: "Scolile se vor inchide ultimele"

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a dat asigurari ca scolile se vor inchide ultimele chiar daca numarul infectiilor cu noul coronavirus vor creste in urmatoarea perioada. 

Acesta a facut o trimitere si catre un studiu recent Reuters care arata ca „rata de infectare in randul elevilor care invata online este mai mare decat in randul elevilor care merg la scoala”. „Cele constatate pot fi valabile si pentru elevii si profesorii din Romania”, a scris Sorin Cimpeanu pe Facebook.

"Sustin in continuare principiul conform caruia scolile trebuie inchise ultimele, doar daca situatia epidemiologica o impune. In scoli se respecta regulile de protectie impotriva imbolnavirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decat in multe alte locuri. Educatia nu te imbolnaveste, educatia te ajuta sa te protejezi invatand sa respecti regulile.

Masurile de prevenire a imbolnavirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea si prudenta necesare. Masura de inchidere a scolilor fara alte masuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu totii facem eforturi sa depasim cu bine aceasta perioada.

In aceste conditii, daca masura inchiderii scolilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi in educatie si tulburarile de socializare in randul elevilor se vor agrava.

Sunt convins ca cele constatate de studiul extensiv recent realizat de Reuters, intr-o serie de scoli din SUA in care invata 2,2 milioane de elevi, pot fi valabile si pentru elevii si profesorii din Romania. Acest studiu arata ca, in mod surprinzator, rata de infectare in randul elevilor care invata online este mai mare decat in randul elevilor care merg la scoala.

Examenele nationale sunt determinante pentru viitorul oricarui tanar. Posibilitatea de pregatire a elevilor in cele mai bune conditii permise de evolutia epidemiologica este esentiala", a precizat ministrul Educatiei. 

Sursa foto: digi24.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea