Social

Sora hotului impuscat de Adrian Iovan a facut plangere penala

In timp ce sotul creatoarei de moda Romanita Iovan era audiat la Parchetul General in cazul omorului din cartierul Primaverii, familia hotului decedat se afla la INML din Capitala pentru a ridica trupul lui Bogdan Iancu. Mihaela Balanel, sora decedatului, a mers apoi la Parchet, unde a depus oficial plangere penala impotriva lui Adrian Iovan.

Familia decedatului a fost ieri-dimineata la INML pentru identificarea cadavrului lui Bogdan Iancu. Pentru ca sora sa sufera de inima si a refuzat sa-l vada pe Bogdan mutilat, aceasta misiune macabra i-a revenit tatalui sau. Sicriul, care continea trupul neinsufletit al tanarului de 27 de ani, a fost urcat apoi intr-o duba galbena si transportat la domiciliul parintilor, din Ferentari.

ACASA. In momentul in care masina care continea sicriul a oprit in fata blocului, zeci de persoane, vecini, prieteni, tineri si batrani sau simpli curiosi, s-au strans sa vada tristul spectacol. In timp ce familia, ajutata de cativa prieteni, urca trupul lui Bogdan Iancu la apartamentul de la etajul 7, in fata blocului se tineau discutii aprinse. O femeie cu un copil de mana este convinsa ca Bogdan Iancu o cunostea pe Romanita Iovan. Mai mult, femeia crede ca este posibil ca hotul sa fi fost chiar amantul creatoarei de moda. "De ce erau toate sistemele de alarma deconectate? De ce Bogdan nu avea masca? Va spun eu, o cunostea pe doamna. Poate o stia cu ceva si ii dadea bani mereu. Nu s-a dus la intamplare acolo", spune femeia. In discutie intra o alta persoana, mai in varsta: "Nu avea cum sa o cunoasca el pe doamna Iovan, pentru ca ea are un sot stabil si prezentabil". Toti sunt de acord cu faptul ca Iovan nu a procedat corect, deoarece Bogdan nu trebuia omorat, ci doar ranit.

CRUCE. In fata usii familiei Iancu, crucea pe care este inscris numele lui Bogdan Florin Iancu este luminata de cateva lumanari aprinse de cei care venisera sa-si ia ramas bun de la cel decedat. Sora lui Bogdan iese pe scara si aprinde o lumanare. "La inceput nu am stiut care este situatia, dar, dandu-mi dupa aceea seama ca fratele meu a fugit de acolo si nu a stat sa-i faca rau, cred ca dumnealui a facut o crima pe care trebuie s-o plateasca. Voi merge mai departe. Cum as putea sa stau, cand fratele meu nu mai exista? Fratele meu nu i-a facut nimic. Nu l-a atacat, nu l-a ranit, pur si simplu a fugit de el, iar el s-a dus si l-a impuscat", povesteste sora lui Bogdan. Mihaela Balanel a infirmat zvonurile conform carora intre fratele sau si Romanita Iovan ar fi existat o legatura. "Sunt convinsa ca nu a existat nimic intre fratele meu si acea doamna. Daca exista in tara asta justitie, se va face dreptate si fratele meu se va odihni. Nu voi cere despagubiri, voi cere daune morale."


DURERE. Sora lui Bogdan Iancu, Mihaela Balanel, nu a fost ieri in stare sa il identifice pe fratele ei. Femeia are probleme cu inima si se temea de un nou soc. Cel care a facut identificarea tanarului a fost tatal lui, Mihai Iancu. Barbatul a venit ieri-dimineata la INML cu un taxi platit de avocata Mihaelei si a intrat sa vada daca intr-adevar fiul sau fusese ucis. "Trebuie sa vad daca este el. Am inteles ca nu mai poate fi recunoscut dupa fata. Oricum, eu il cunosc dupa corp. Nici acum nu imi vine sa cred ca fiul meu a murit. Dar asta e", a spus tatal baiatului, la intrarea in morga. Inainte de el, cadavrul a fost vazut de avocata Mariana Stefan, care spune ca l-a recunoscut dupa poze. "Cadavrul arata foarte rau. Prezenta o plaga impuscata, lipsea o parte din fata si prezenta echimoze pe corp. Arata groaznic", sustine avocata.

INACTIVA
Familia Iovan nu si-a activat sistemul de alarma la firma care asigura paza imobilului in noaptea in care sotul creatoarei de moda l-a impuscat mortal pe Bogdan Iancu, motiv pentru care BGS Divizia de Securitate nu a putut sa actioneze, se arata intr-un comunicat al firmei. Cei de la BGS spun ca familia Iovan nu activa, de obicei, sistemul de alarma atat timp cat erau acasa. In cazul in care ar fi fost actionat butonul de panica, echipajele BGS, dotate si cu caini utilitari, ar fi intervenit intr-un interval cuprins intre unu si maximum trei minute, tinand cont ca se aflau la o distanta de doi kilometri si jumatate de obiectiv.

Se cam incurca in detaliile dramei

de Miruna Pasa, Violeta Fotache

ANCHETA. Adrian Iovan a fost audiat ieri la Parchetul General, pentru moartea lui Bogdan, mai bine de cinci ore
"Imi pare rau pentru ceea ce s-a intamplat!", a declarat ieri Adrian Iovan inainte de a fi audiat pentru prima data de procurori.

Numeroasele contradictii ale omorului din Primaverii au facut ca audierea de ieri sa se intinda pe parcursul mai multor ore, timp in care Iovan a dat ochi in ochi si cu sora lui Bogdan Iancu, Mihaela Balanel. Femeia, care a depus ieri o plangere penala impotriva sotului Romanitei, s-a constituit parte civila, fara a preciza cuantumul despagubirilor. "Intentia domnului Iovan o fi fost sa se apere, dar a sfarsit prin a savarsi o crima", a declarat Mihaela la iesirea din sediul Parchetului.

AUDIERI. Procurorii si avocatii celor doua familii in litigiu, Iovan si Iancu, i-au pus intrebari pilotului despre toate circumstantele in care s-a produs moartea tanarului hot.

Procurorii au o sarcina extrem de dificila in acest dosar, in care verdictul penduleaza intre legitima aparare si crima. Adrian Iovan isi mentine declaratia si in fata procurorilor. Potrivit unor surse judiciare, el a sustinut ieri ca nu a avut niciodata intentia de a-l impusca pe hot si ca a incercat doar sa-l loveasca insa cu teava armei, "ca pe o bata", au precizat sursele citate. Conform acestora, anchetatorii insista foarte mult pe detaliile in care s-a produs evenimentul, iar Adrian Iovan se cam incurca la acest capitol. Mai mult, o echipa de procurori de la Parchetul General, condusa de Marian Capota, a asistat la audieri pentru a putea pregati un experiment ce implica si o reconstituire, in zilele imediat urmatoare.

El a spus anchetatorilor ca si-a incarcat arma in maximum 20 de secunde, crezand ca sunt mai multi hoti in casa.

"FILMUL IOVAN". Potrivit sotului Romanitei, hotul a sarit pe geamul de la bucatarie si a cazut in curtea interioara. Un alt flash pe care-l prezinta pilotul este momentul descarcarii pustii. Pilotul se afla pe terasa garajului, iar hotul se afla sub nivelul terasei, tinandu-se cu mainile de teava de gaze. "I-a vazut numai bustul si a incercat sa-l impinga cu arma", au spus sursele citate. Acela a fost momentul in care pusca s-ar fi declansat.

EXPERTIZE SI ANALIZE. Cum la fata locului in momentul faptelor nu au fost martori, procurorii asteapta rezultatele numeroaselor expertize dispuse in cauza. Suplimentar, anchetatorii au dispus analiza toxicologica, deoarece pe mainile lui Bogdan Iancu legistii au descoperit "excoriatii punctiforme". Surse IML nu au exclus posibilitatea ca acestea sa fie intepaturi de ac. De asemenea, procurorii asteapta si rezultatul expertizelor balistica si traseologica, esentiale pentru a afla daca arma se putea descarca accidental si in ce conditii. Tipul de munitie este si el in atentia expertilor, una din intrebari fiind daca Iovan a folosit sau nu un cartus cu alice standard. Pana la lamurirea tuturor aspectelor, procurorii i-au ridicat lui Adrian Iovan permisul de portarma.

La inchiderea editiei, maratonul audierilor nu se incheiase.

Pilotul Iovan si-a luat concediu de la TAROM

Adrian Iovan si-a luat concediu legal de odihna pe anul 2005 pana la clarificarea cazului in care este implicat. "Avand in vedere evenimentele petrecute la data de 6 octombrie si pana la clarificarea cazului, pilotul-comandant Adrian Iovan a solicitat conducerii Companiei Tarom sa i se acorde concediul legal de odihna pe anul 2005", ne-a declarat Cristian Becerescu, director general al Tarom. Acesta a intrat in concediu desi, conform datelor transmise de Compania Tarom, nici o autoritate a statului nu a solicitat pana ieri suspendarea lui Adrian Iovan din functie.

VIZITA MEDICALA . "Periodic, tot personalul navigant Tarom este supus unor vizite medicale complete, care includ si un examenpsihologic", a spus Becerescu. El nu a putut preciza insa cand a avut loc ultima a lui Iovan. Aceste vizite medicale sunt realizate de Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala (INMAS) cu care Compania Tarom are contract. Marian Macri, comandant colonel la INMAS, ne-a declarat ca "periodicitatea vizitelor medicale ale pilotilor de la Tarom depinde de mai multi factori. Principalii factori sunt varsta pilotului si aeronava pe care isi desfasoara activitatea. Mai mult, vizitele se realizeaza dupa standardele internationale. Vizitele se pot face la sase luni sau un an, insa ele se pot realiza pe tot parcursul anului". Tot el a mai spus ca datele privind rezultatele examenelor, precum si orice alte date privind testele personalului navigant Tarom sunt confidentiale. "Trebuie sa ne intelegeti. Suntem militari si avem niste reguli stricte pe care trebuie sa le urmam", a explicat Marian Macri. (Elena Stan)

AUTOPSIE
"Cadavrul lui Bogdan Iancu nu prezenta alte leziuni in afara de impuscatura si nu avea piciorul rupt", sustine Valentin Gheorghiu, medicul care a efectuat autopsia. Specialistii de la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" au terminat ieri autopsia cadavrului lui Bogdan Iancu si in doua-trei saptamani vor fi gata toate expertizele. "Au fost recoltate materiale biologice, sange, fragmente de tesuturi si fragmente de organe care vor fi examinate in laborator. Mai avem nevoie de raportul balistic. Tot ce mai pot spune in acest moment este ca a murit in urma impuscaturii si ca s-a tras cu o arma de vanatoare", a mai spus Valentin Gheorghiu. In urma prelevarii amprentelor politistii suspecteaza ca hotul, Bogdan Iancu, este autorul unei spargeri comise cu ceva timp in urma pe Strada Jean Monet. Barbatul a sustras atunci bunuri si bijuterii in valoare de 30 de mii de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea