Social

Sondajele PNL si PD-L, acelasi clasament, concluzii diferite

Doua sondaje interne ale PNL si PD-L arata in Bucuresti acelasi clasament: Blaga pe primul loc, urmat de Oprescu, Orban si Diaconescu.

PNL spera la o finala Blaga-Orban, pentru ca „Oprescu e pe un trend descendent”, iar PD-L se pregateste pentru un tur doi Blaga-OprescuPNL si PD-L si-au comandat sondaje de opinie pentru a-si evalua campania electorala.

Ambele au acelasi clasament: Blaga, Oprescu, Orban si Diaconescu. Cercetarea liberala realizata de Gallup ii acorda lui Vasile Blaga 29 de procente din preferintele electoratului, independentul Sorin Oprescu este cotat cu 26 la suta, Ludovic Orban are 18 procente, iar pesedistul Cristian Diaconescu 10 la suta. Cercetarea sociologica comandata de democrati-liberali la CSOP arata o distanta mai mare intre primul loc si locul doi. Candidatul PD-L Vasile Blaga este cotat cu 39 de procente din intentiile de vot.

Urmeaza Sorin Oprescu cu 28 la suta. Pe locul trei este Ludovic Orban cu 14 procente, iar Cristian Diaconescu cu 12 procente ocupa a patra pozitie. Interpretarile pe care cele doua partide le dau sondajelor sunt insa diametral opuse. In timp ce PD-L se pregateste pentru o finala electorala la Bucuresti intre secretarul general Vasile Blaga si independentul Sorin Oprescu, PNL crede ca Ludovic Orban, candidatul partidului, are sanse sa intre in turul al doilea.

Calculele liberalilor sunt bazate pe faptul ca o analiza a ultimelor sondaje comandate de partid l-ar plasa pe Sorin Oprescu pe un trend descendent care, daca s-ar pastra, l-ar duce pe acesta pe locul trei sub candidatul Orban. PD-L vede finala Blaga-Oprescu

Democrat-liberalii se pregatesc pentru o finala electorala la Bucuresti intre secretarul general Vasile Blaga si senatorul Sorin Oprescu. In PD-L, liderii vorbesc despre faptul ca Oprescu i-a luat deja fata candidatului PSD Cristian Diaconescu, care se situeaza, conform sondajelor interne, pe locul patru in topul candidatilor pentru functia de primar general.

Surse din conducerea PD-L sustin ca un sondaj CSOP, iesit „din teren” in data de 24 aprilie, arata ca Vasile Blaga este pe primul loc cu aproape 39 la suta, Sorin Oprescu se afla pe locul doi cu aproximativ 28 de procente, Ludovic Orban ocupa pozitia a treia cu 14 procente si Cristian Diaconescu are 12 procente.

Potrivit surselor, intrarea in cursa electorala a lui Sorin Oprescu a complicat serios lucrurile, el „furand“ foarte mult din voturile candidatului PSD. „De la noi a furat mai putin de 3 procente, spre deosebire de PSD, de unde a furat peste 50 la suta“, sustin sursele citate.

De asemenea, acestea sustin ca atat Vasile Blaga, cat si Sorin Oprescu sunt pe un trend crescator, ceea ce determina conducerea PD-L sa pregateasca o campanie diferita pentru turul al doilea. Diferenta mica dintre cei doi candidati produce nervozitate in randurile liderilor PD-L. Sursele sustin ca Vasile Blaga este afectat de miza alegerilor, fiind in joc viitorul sau politic.

„Miza este foarte importanta atat pentru el cat si pentru partid. Daca va pierde Capitala, Vasile Blaga isi va pierde pozitia in partid si mai ales influenta, dar va fi un semnal prost si pentru PD-L. Pierderea Bucurestiului va fi un dezastru pentru PD-L si va duce si la pierderea algerilor generale“, sustin sursele. Acestea mai sustin ca nervozitatea este generata si de faptul ca Vasile Blaga si presedintele Traian Basescu nu au nici un fel de dialog in ultima vreme, ceea ce face ca liderii partidului sa fie pe pozitii de lupta interna.

PNL il vede pe Orban in finala alaturi de Blaga

Liberalii cred ca Ludovic Orban, candidatul partidului la Primaria Bucurestiului , are sanse bune sa intre in turul al doilea. Ultimul sondaj, realizat de Gallup pe 30 aprilie, da urmatorul clasament: Vasile Blaga – 29 la suta, Sorin Oprescu – 26 la suta, Ludovic Orban – 18 la suta si Cristian Diaconescu – 10 la suta.

Sondajele precedente ar arata, insa, ca Oprescu a intrat deja pe un trend descendent, procentul mare pe care l-a avut pana acum datorandu-se asteptarilor electoratului si „telenovelei“ privind intrarea sa in competitia electorala pentru Bucuresti.

Liderii PNL spera ca, in final, Oprescu si Diaconescu isi vor imparti electoratul PSD si vor ajunge la un procent aproape egal, creandu-i culoar lui Orban, care ar putea fi castigatorul din lupta celor doi pesedisti.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea