Social

#ires #interes #sondaj #campanie electorala #alegatori

Sondaj IRES: Alegatorii romani sunt interesati in mica masura de campania electorala

Un sondaj recent al IRES (Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie) dezvaluie ca o buna parte dintre alegatorii romani nu cunosc candidatii pentru functia de deputat in colegiul de care apartin, nici pe cei care vizeaza un loc in Senat. In plus, doar circa o treime dintre romani stiu sigur care este candidatul pe care il vor vota la alegerile din 9 decembrie.

In urma sondajului, s-a constatat ca doar 43% dintre alegatorii romani cunosc candidatii la alegerile din decembrie, iar 51% dintre acestia nu au urmarit deloc campania electorala demarata in data de 9 noiembrie.

Totodata, 37% dintre persoanele chestionate afirma ca stiu cu precizie cu cine vor vota, 19% sustin ca au o idee, dar ca aceasta se poate schimba, in timp ce 39% raman nehotarati. Din totalul respondentilor, 5% afirma cu certitudine ca nu vor merge la vot.

Sondajul IRES a fost realizat in perioada 21-22 noiembrie 2012 pe un esantion reprezentativ de 1.397 de persoane de cel putin 18 ani. Marja de eroare este de 2,67%.

Foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea