Social

Sondaj CURS: Romanii cred ca presedintele Traian Basescu si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu au avut doar o discutie mai dura

Romanii nu prea cred ca Traian Basescu ar fi fost cu adevarat amenintat de un ziarist . Un sondaj CURS, comandat de publicatia Saptamana Financiara, arata ca peste jumatate din respondenti considera ca ar fi fost vorba doar despre o discutie mai dura intre doi vechi prieteni. Potrivit CURS, 65% din romani se declara la curent cu afirmatiile sefului statului pe aceasta tema, dar numai 26 la suta cred ca ar fi fost vorba cu adevarat de o amenintare, transmite postul de televiziune Realitatea TV. Mai mult de jumatate apreciaza ca ar fi fost vorba despre o discutie mai dura.

Peste 50 la suta dintre acestia cred ca presedintele trebuie sa sesizeze Parchetul General, iar o treime sunt impotriva acestui demers.


51% spun NU

65% din respondenti sunt la curent cu afirmatiile presedintelui Traian Basescu, potrivit carora ar fi fost amenintat de un ziarist.

51% din cei care sunt la curent spun ca nu a fost vorba de o amenintare, ci de o discutie mai dura.

26% considera ca presedintele a fost amenintat telefonic.


Povestea demisiei

Intrebati despre motivele care l-au determinat pe premierul Calin Popescu Tariceanu sa renunte la demisie si anticipate, 34% din respondenti considera ca prim-ministrul a fost influentat de anumite persoane si tot atatia sunt de parere ca seful Executivului a luat decizia pe cont propriu . Peste 20 la suta din cei chestionati considera ca Tariceanu a fost influentat in luarea acestei decizii de reprezentantii partidelor din Coalitie.

34% din respondenti considera ca decizia premierului a fost influentata de anumite persoane.

34% din respondenti cred ca decizia premierului a fost luata pe cont propriu.

Sondajul CURS a fost realizat in perioada 24-25 august, pe un esantion de 1.003 subiecti, marja de eroare fiind de +/- 3%.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea