Social

#pericol #romi #societate #infractiuni

Sondaj: Circa 70% dintre romani considera ca romii sunt o problema pentru tara

Aproape 70% dintre romani considera ca romii sunt o problema pentru tara noastra, deoarece fura, sunt lenesi si nu se integreaza in societate, potrivit unui sondaj realizat pentru Asociatia Pro Democratia.

11% dintre cei chestionati sunt de parere ca romii fura, 6% au raspuns ca acestia sunt lenesi, alti 6% cred ca romii nu se integreaza in mediul social, iar un procent de 4% considera ca sunt prea multi.

In acelasi sondaj, 62% dintre cei chestionati au declarat ca romii sunt mai bogati decat romanii, iar 68% au mentionat ca cele mai multe infractiuni sunt comise de persoanele apartinand acestei etnii. Alti 36% dintre respondenti sunt de parere ca romii pot deveni un pericol pentru Romania.

Statistica arata ca nivelul increderii in romi este de numai 9%, in timp ce 72% dintre cei intervievati au incredere in romani, 55% in germani, 28% in maghiari si 26% in evrei.

Sondajul a fost realizat de Operations Research pentru Asociatia Pro Democratia in intervalul 14-18 decembrie 2012. Au fost chestionate 1.004 persoane, marja de eroare fiind de +/- 3,1%.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea