Social

#somn #studiu #somn prelungit

Somnul prelungit are efecte negative asupra sanatatii. Tu stii cate ore trebuie sa dormi?

Un nou studiu asupra efectelor somnului demonteaza mitul conform caruia odihna de peste noapte trebuie sa dureze minimum opt ore. De fapt, un somn atat de lung in fiecare noapte s-ar putea sa dauneze sanatatii tale, avertizeaza cercetatorii de la Universitatea de stat din Arizona.

Studiul efectuat pe 9000 persoane cu varste cuprinse intre 50 si 65 de ani a aratat ca persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe noapte sau cele care depasesc constant opt ore de somn intampina dificultati in a memora lucruri noi sau in a-si aminti cu exactitate evenimente din trecut. De asemenea, capacitatea lor de a lua decizii pe loc este mult diminuata.

"Rata mortalitatii cea mai scazuta se intalneste la persoanele care dorm, in medie, sapte ore pe noapte. De la opt ore de somn in sus situatia se agraveaza", a declarat pentru Wall Street Journal profesorul Shawn Youngstedt, unul dintre coordonatorii studiului.

Conform unor alte studii efectuate in acest sens, femeile au nevoie cel mai mult de un somn odihnitor, fiind obosite din cauza sarcinilor multiple asumate pe parcursul unei zile.

Sursa foto: photo-dictionary.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea