Social

Somatie publica

Defectiunile si corigentele morale napadesc tara precum un tsunami care amesteca interlopii cu politicienii, oamenii de afaceri cu primarii si consilierii, oamenii cinstiti cu escrocii fara obraz .
 
Criza politica a societatii romanesti se naste din absenta ferma a opozitiei democratice, din abandonul principiilor politice, a doctrinelor, a oricaror idealuri publice. Locul lor a fost luat de o gasca de , de randasi la grajdurile pe care le numesc prin abuz semantic scena politica.

Multa vreme am sustinut ca PD-L ar fi raul mai mic. Repet ca sa priceapa toti cei care au urechile infundate de partizanatul politic: un rau mai mic si nimic altceva. Alianta liberalilor cu partidul lui Iliescu mi s-a parut un rau mai mare decat raul pedelist. Inclin sa cred insa ca raul mai mic pedelist incepe sa fie din ce in ce mai mult o vorba fara acoperire.

 

Ii intreb si ma intreb: de ce la putere cu orice pret la Consiliul General al Capitalei si de ce nu intr-o opozitie masiva, puternica, decisa pentru o lupta principiala la baioneta?

O lupta politica fara Becali, fara nimic altceva decat armele opozitiei. Graba aliantei cu PNG-CD - un fel de neica nimeni politic - arata ca raul mai mic are de acoperit rele mari la Capitala. De ce nu accepta PD-L sa intre in opozitie purificatoare? Toti profitorii care stau capusa la partid vor pleca si se vor inghesui la noul stapan si raul mai mic va putea deveni mai mic spre binele public.

Aceasta bine venita intrare in purgatoriul opozitiei ii va scapa de servitutile cu firmele clientelare. Pe de alta parte, este vremea ca Sorin Oprescu sa se tina de cuvant si SA SCOATA DOSARELE CU MAFIA BORDURILOR! Obligatia primarului general de a scoate la iveala putreziciunea din administratia Capitalei, daca ea exista cu adevarat, este sfanta obligatie din campania electorala.

Declar public din aceasta rubrica, atata vreme cat o voi mai avea, ca pretind primarului general al capitalei Romaniei sa scoata la iveala toate dosarele suspecte de coruptie si sa dea pe mana procurorilor tot ceea ce a fost denumit in campanie ca fiind mafia portocalie.

Aceeasi cerere publica o adresez Aliantei pentru Timis, formata in special din si liberali care s-au aliat cu social democratii lui Ion Iliescu si i-au respins pe cei din PD-L cu argumentul ca in acest fel vor face o administratie mai buna decat cu oamenii lui Basescu.

Daca e asa, atunci e vremea ca noua majoritate sa ia decizii patrimoniale istorice in Timisoara pe care nu le-a luat ani intregi si sa stopeze grabnic pe cei care distrug cladirile de patrimoniu sau parcurile. A trecut campania electorala, domnilor, e vremea faptelor!


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea