Social

#solstitiul de vara #astronomie #soare #pamant #solstitiu #emisfera

Solstitiu de vara, cea mai lunga zi din an

Astazi, in emisfera nordica are loc Solstitiul de vara. In aceasta zi, in care unghiul facut de razele soarelui cu orizontul la amiaza este cel mai mare , avem cea mai lunga zi din an .

In fiecare an se intampla doua solstitii: unul de vara si unul de iarna. In astronomie aceste fenomene sunt explicate prin faptul ca planul determinat de centrul Soarelui si de axa de rotatie a Pamantului este perpendicular pe planul orbitei Planetei albastre.

In aceste momente unghiul facut de razele soarelui cu orizontul este in timpul amiezii fie cel mai mare - solstitiul de vara, fie cel mai mic - Solstitiul de iarna. In timpul celui de vara avem cea mai lunga zi din an (soarele sta deasupra orizontului cel mai mult), in timp ce in timpul celui de iarna ziua este cea mai mica.

Solstitiul de vara se intampla in jurul datei de 20 sau 21 iunie, in timp ce cel de iarna are loc in jurul datei de 21 sau 22 decembrie .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea