Social

#dezinfectanti NATO #scandal dezinfectanti diluati # Hexa Pharma #dezinfectanti diluati

Soldatii NATO, ingrijiti pe front cu dezinfectanti diluati

Timp de 10 ani, ranile militarilor romani care au luptat pe front, in misiuni NATO, au fost dezinfectate cu produse Hexi Pharma, arata o investigatie realizata de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.


Directia Sanitara a ministerului a incheiat contractele cu Hexi Pharma, iar produsele Thor, Suprasept si celelalte antiseptice diluate pana la de zece ori au ajuns in Kandahar, Zabul, Lagman, Nasiriyah sau Bagdad.

Produsele Hexi au fost in trusele sanitarilor, primii care intervin in cazul unor schimburi de focuri, al minelor sau al proiectilelor.

Antisepticele Hexi au fost folosite pentru toate interventiile medicale din bazele romanilor.

Ministrul Apararii Nationale Mihnea Motoc a declarat, miercuri, ca ministerul a folosit produse Hexi Pharma timp de zece ani, in momentul de fata produsele fiind scoase din uz, iar in teatrele de operatii din Afganistan, se folosesc dezinfectanti imprumutati de la partenerii americani, scrie Mediafax.

“Produsele au fost scoase din uz, imediat dupa ce au aparut semnalarile, nu s-a pus problema niciun moment ca dezinfectarea sa se faca cu spirt cum s-a vazut in unele locuri ci s-a trecut la produse alternative”, a mai spus ministrul Motoc.

De la aderarea la NATO, Romania a trimis pe front 43.000 de militari.

Sursa foto: puterea.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea