Social

#accident rutier #politia rutiera #soferita

Soferitele din Romania, mai agresive la volan

In timp ce numarul accidentelor grave comise de barbati a scazut in primele trei luni ale anului, soferitele au provocat cu 4% mai multe accidente grave fata sa perioada similara a anului trecut.

Potrivit datelor Politiei Rutiere, femeile la volan isi pierd reputatia de soferi mai precauti, odata cu cresterea numarul de accidente grave in care au fost implicate.

"Este adevarat, in primele trei luni ale anului 2011, comparativ cu perioada similara din 2010, se inregistreaza o crestere a numarului de accidente grave produse de conducatoarele auto. Cresterea a fost cauzata de  numarul mare de accidente produse de femei in luna februarie, aproape in acelasi procent cu cea a accidentelor produse de barbati", a declarat comisarul Marian Zane de la Politia Rutiera, citat de Adevarul.ro.

Instructorii auto spun ca femeile isi cumpara adesea masini foarte puternice imediat dupa ce obtin permisul si in perioada de acomodare risca accidente.

"Dupa ce obtin permisul de conducere, doamnele isi achizitioneaza masini mult mai puternice si de multe ori cu gabarite mai mari decat cele pe care s-au pregatit la scoala de soferi . Si, pana se obisnuiesc sa le manevreze, sunt predispuse la accidente", a explicat Cornel Lipa, presedintele Sindicatului National al Instructorilor Auto din Romania.

In 2011, 57.824 de soferite au fost amendate pentru incalcarea regulilor de circulatie. Dintre ele, 3.865 au ramas fara permis de conducere .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea