Social

Soferii vegheati cu radare fixe

Soferii bucuresteni sint monitorizati de radare si camere de luat vederi fixe, puse pe stilpii de iluminat. Deocamdata, politistii testeaza sistemul si nu aplica amenzi vitezomanilor. In citeva luni, radarele fixe nu vor mai fi la nivel de proiect, iar politistii vor supraveghea traficul dintr-un centru unic de comanda, de unde vor trimite amenzile soferilor.

Politia Rutiera din Bucuresti le pregateste o surpriza soferilor din Capitala. Este vorba despre radare fixe, montate deja pe stilpii de iluminat public . Este un proiect ce in prezent se afla in faza de testare. Avem discutii cu mai multe firme pentru a stabili modalitatea de achizitie a aparatelor, spune chestorul Marian Tutilescu , director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Amenzile intra la bugetul local

Pentru moment, soferii nu au de ce sa fie speriati, deoarece, desi sint omologate in Romania, aceste radare nu sint folosite pentru a da amenzi. Dar Politia nu este singura institutie implicata in acest proiect, el fiind realizat in colaborare cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Aceste radare aduc bani, prin veniturile din amenzi, inclusiv catre autoritatile locale, iar acum sint discutii deoarece firma respectiva venise cu o propunere ca ea sa primeasca, in schimbul instalarii aparatelor, o parte din banii rezultati, precizeaza Tutilescu. De altfel, Politia negociaza cu mai multe firme pentru a decide cine va finaliza sistemul de radare fixe. Miine (azi - n.r.) ne intilnim cu firma care a realizat sistemul de pe DN 1, mai adauga seful Politiei Capitalei . Surprinzator, Dumitru Jianu, directorul adjunct al Directiei Politiei Rutiere din Bucuresti, spune ca nu stie nimic despre aceste radare. Nici n-am auzit ca ar fi asa ceva. E o prostie ce-mi spuneti acum, a comentat el aparitia aparatelor pe stilpii din Bucuresti.

Monitorizare la fel ca pe DN 1

Acest sistem este implementat in perspectiva pregatirii unui Centru Unic de Comanda al Capitalei. Dar mai dureaza. E abia in stadiul de selectie a ofertantilor, iar oferta trebuie sa contina inclusiv un proiect de constructie a acestui centru, spune marian tutilescu despre viitorul supravegherii rutiere din Bucuresti. Radarele fixe, care vor urmari vitezomanii, functioneaza pe un principiu asemanatoar cu al celor montate pe drumul dintre Bucuresti si Azuga, insa difera prin dimensiuni, ele fiind compuse din doua cutii albe prinse in chingi metalice de stilpii de lumina, iar in plus, deasupra lor mai exista un dispozitiv circular cu diametrul de aproximativ 30 de centimetri.

Reporterii nostri au identificat sase astfel de radare in centrul Capitalei. Nu sint chiar sase, spune Tutilescu si refuza sa dea un numar precis al radarelor fixe instalate in prezent, deoarece pina se termina achizitia, e prematur sa discutam acest subiect.

Radare fixe instalate in Bucuresti, pe stilpi:

1. La iesirea din pasajul Victoria, spre Perla, pe stilpul din dreapta, pentru cei care vin pe directia Titulescu - Perla.

2. La al patrulea stilp pe bulevardul Decebal, in sensul dinspre Piata Muncii spre Piata Alba Iulia, pe partea stinga, orientat spre Piata Muncii.

3. Intre blocul Zepter si Piata Alba Iulia, mai aproape de Alba Iulia si orientat spre ea.

4. In dreptul cladirii neterminate a Bibliotecii Nationale, orientat spre Piata Unirii.

5. Pe bulevardul Unirii (fostul bd. Victoria Socialismului), aproape de Casa Poporului , orientat spre Piata Unirii.

6. In dreptul Judecatoriei Sectorului 3, pe Splaiul Independentei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea