Social

#rovinieta electronica #soferi #valabilitate #pastrare #litigii #expirare

Soferii, obligati sa pastreze rovinieta timp de un an de la expirarea valabilitatii

Conducatorii auto sunt obligati sa pastreze rovinieta timp de un an de la expirarea acesteia. Informatia "a se pastra un an de la data expirarii" apare pe bonul fiscal pe care soferii il primesc la achizitionarea rovinietei. Aceasta masura se aplica indiferent daca soferul si-a cumparat o rovinieta valabila o zi, o saptamana, o luna sau un an.

Mircea Pop, directorul interimar al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, a declarat pentru ziarulring.ro ca recomanda pastrarea documentului pentru a putea fi utilizat in cazul unor eventuale litigii.

"Avand in vedere numarul mare de procese de constatare a contraventiei intocmite pentru circulatia fara rovinieta valabila, precum si termenele stabilite de instantele de judecata pentru solutionarea plangerilor impotriva acestora, CNADNR recomanda pastrarea rovinietei un an de la expirarea ei", a adaugat oficialul CNADNR.

Sursa foto: agenda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea