Social

#sofer #accident

Soferii incepatori, pericol in trafic

Numarul accidentelor rutiere provocate de incepatori a crescut alarmant. Cel putin asa reiese din statisticile Ministerului de Interne, care arata ca, in primele luni ale acestui an, incepatorii au omorat sau ranit aproape tot atatia oameni cat in tot anul trecut. 

Conform statisticilor, citate de ziarul Gandul, anul trecut soferii incepatori au provocat 499 de accidente grave, soldate cu 189 de morti, 487 de raniti grav si 261 de raniti usor. Anul acesta insa, in doar sase luni, incepatorii sunt responsabili de producerea a 425 de accidente rutiere , care au facut 137 de morti si 422 de raniti grav.

Bilantul alarmant este explicat prin insuficienta cunostintelor practice si teoretice acumulate in scolile de soferi. Jurnalistii de la Gandul mai scriu ca baza legala pe care isi desfasoara activitatea scolile de soferi este invechita, iar Politia nu poate controla suficient de bine modul in care sunt pregatiti viitorii conducatori auto .

Potrivit Inspectoratului General de Politie, cel putin 20 dintre cei care au obtinut permise de conducere in Pitesti, contra unor sume de bani, au savarsit accidente cu victime.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea