Social

#maxi taxi #sofer #microbuz #calator

Soferii de maxi-taxi, tot in ilegalitate

Cursele de microbuze continua sa fie posibile curse ale mortii. Desi in urma cu doar cateva zile in Iasi a avut loc o tragedie care a costat viata a 14 oameni, cursele de maxi-taxi continua sa fie umplute pana la refuz, desi legea prevede amenzi usturatoare pentru soferii care iau pasageri in picioare in cursele de transport persoane .

Nimic nu pare sa ii sperie pe soferii si patronii microbuzelor care transporta persoane pe diferite distante. Controalele Autoritatii Rutiere Romane( ARR ) a scos bani din buzunarul soferilor prinsi cu oameni in picioare in masina, insa acest nu pare sa-i opreasca din a repeta faptele.

Desi in tragedia de la Scanteia au murit 14 oameni, patronii si soferii de maxi-taxi nu par usor impresionabili. Potrivit Realitatea TV , in majoritatea oraselor tarii masinile circula cu calatori in picioare, care se afla in pericol, in cazul producerii unui accident. Astfel, in Vaslui si Vrancea microbuzele erau supraaglomerate, in timp ce in Cluj, pe perioada controlului ARR soferii au incercat sa respecte legea.  

Pe 14 august un microbuz a fost lovit in plin de un tren accelerat , la o trecere la nivel cu calea ferata , in localitatea Scanteia din judetul Iasi. Zece oameni au murit imediat dupa producerea accidentului, alte patru murind la spital. Din primele rezultate ale anchetei a rezultat ca soferul a ignorat semnalele luminoase si acustice de la trecerea la nivel cu cale ferata.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea